LACİVERT DERGİSİ’NDEN MEVLANA ÖZEL SAYISI

LACİVERT DERGİSİ’NDEN MEVLANA ÖZEL SAYISI
Aylık yaşam kültürü dergisi Lacivert'in ' Mevlana' özel sayısında birbirinden önemli ve ilginç makaleler, söyleşiler yer alıyor

‘ Hayatı ciddiye alan dergi’ mottosuyla aylık olarak yayınlanan yaşam kültürü dergisi Lacivert’in, Aralık 2019 tarihli son sayısı‘ Mevlana özel sayısı’ olarak çıktı. Genel yayın yönetmenliğini Mustafa Akar’ın yaptığı dergide Mevlana konulu makaleler ve söyleşiler dışında başka konularda da önemli yazılar bulunuyor.

Mevlana dosyası çerçevesinde; Prof. Dr. Mustafa Tahralı ve Sami Savni Özer ile Mevlana konulu bir söyleşi, Ekrem Demirli’nin ‘ Mevlana’yı Okumak’, Birol Biçer’in ‘ Mevlana algısı: Şair mi, yaşam koçu mu, veli mi?’, Sena Subaşı’nın ‘ Mevlana ve en yakın dostları’, Kemal Sayar’ın ‘ Kalbin halleri, aşk ve Rumi’, İsmail Güleç’in ‘ Klavye Kahramanlığı’, Haşim Şahin’in ‘ Mevlana’nın yaşadığı dönemde Anadolu’da kültürel hayat’, Güven Adıgüzel’in ‘ Mevlana’nın beyaz perdedeki serüveni’, Murat Güzel’in ‘ Dünden bugüne Mesnevi’nin edebiyatımızdaki izleri’ başlıklı yazıları yer alıyor.

Lacivert’te ayrıca Cengiz Bektaş’la Türklerde ev kültürü, İhsan Kabil’le Ayşe Şasa üzerine yapılmış söyleşiler, Güney Koreli Kim Ki Duk’un sinemacılığını anlatan Mesut Aytekin’in kaleme aldığı bir makale, Elif Şahin Keleş’in son zamanlarda yükselişe geçen İslamofobiyi odağa alan bir değerlendirme ve daha pek çok yazı yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.