Doğranmış lahanayı fırına sürdü çıktığında ortaya çıkana kendi bile inanamadı
116
Sizde lahana sevenlerdenseniz ve yemeğe ayıracak vaktiniz yoksa bu tarif tam size göre
Bu tarifin en önemli özelliği içerisinde lahana sarmasında yer alan tüm malzemelerin bulunması ama lahananın sarılmaması tüm malzemelerin doğranıp fırına verilmesi...
216
İşte az meşakkatli lahana sarması tadındaki tarifin malzemeleri ve yapımı
316
1 yemek kaşığı zeytinyağı
416
1 adet soğan (doğranmış)
516
3 diş sarımsak (ezilmiş)
616
1 çay kaşığı baharat (tercihen)
716
900 gram kıyma
816
85 gram salça
916
1 adet orta boy lahana (doğranmış)
1016
2 su bardağı pirinç (pişirilmiş)
1116
1 çay kaşığı tuz
1216
3 su bardağı et suyu
1316
1 çay kaşığı kırmızı biber
1416
1 su bardağı mozzarella peyniri
1516
Hazırlanışı:
Fırını 190 dereceye alın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Soğanları ilave edin ve pembeleşene kadar üç dakika kavurun.
Sarımsak, baharat ve kıymayı bir kaba koyup 8 dakika karıştırın. Sonra salça, pirinç, tuz ve kırmızı biberi ayrı kaba ekleyin. Fırın tepsinizin altına lahananın üçte birini koyun. Üzerine de kıyma karışımını ekleyin. Bunun üstüne de diğer karışımın üçte birini ekleyin. Adımları malzemeler bitene kadar tekrarlayın ( lazanya da olduğu gibi). En üstte kıyma kalacak şekilde tepsiyi hazırlayın ve üstünü alüminyum folyo ile kapatın.
1 saat 15 dakika pişirin.
1616
Fırından çıkardıktan sonra üzerine mozzarella serpin ve tekrar kapatın ve bekleyin. Afiyet olsun.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.