Lapa lapa kar geliyor, ne zaman kar yağacak?

Lapa lapa kar geliyor, ne zaman kar yağacak?
Soğuk hava ve kar yağışı, bazı bölgelerde etkisini göstermeye başlarken uzmanlar bu yılın çok çetin geçeceğini açıkladı.

Van, Hakkari ve Ardahan'da kar yağışı görülürken İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, İstanbul'da kar için tarih verdi.

Van ve Hakkari'de kar yağışı etkili olmaya başlarken yüksek kesimler kısa sürede karla kaplandı. Ardahan-Şavşat ve Damal-Posof-Türkgözü kara yolları, yılın ilk karıyla beyaza büründü.

"Kar ne zaman yağacak?" sorusu özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde merak konusu oldu.

“KASIM AYINDAN İTİBAREN YOĞUN YAĞIŞLAR BEKLİYORUM”

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, bu yılın sonbahar ve kış mevsiminin bol yağışlı ve soğuk geçeceğini belirtiyor. Bozyurt, özellikle El Nino'nun etkisiyle Türkiye'nin bol yağış alabileceğini vurguladı.

İklim Bilimci Bozyurt, "Özellikle kasım ayından itibaren yoğun yağışlar bekliyorum" dedi.

İSTANBUL'DA KIŞ ÇETİN GEÇECEK

İstanbul için yapılan meteorolojik tahminlere göre, şehirde Aralık ayından itibaren yoğun yağışlar bekleniyor. Ocak ve şubat aylarında ise deniz etkili kar yağışlarının olması muhtemel.

BARAJLARDA OLUMLU ETKİSİ OLMASI BEKLENİYOR

Karın toprağın verimliliğini artırıcı özellikleri ve su tutma kapasitesi sayesinde barajlarda olumlu bir etkisi olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.