Lastik sektörüne kadın eli

Lastik sektörüne kadın eli
Konya’nın ilk kadın girişimci lastikçisi olan Filiz Kasapoğlu, 1998 yılında muhasebeci olarak girdiği lastik sektöründe 2019 yılında kendi işletmesi olan FLZ Otomotiv’i açarak Konya’ya hizmet veriyor.

1998 yılında lastik sektörüne muhasebe elemanı olarak başlayan Filiz Kasapoğlu, ilerleyen süreçte satış elemanı, satış müdürlüğü ve genel koordinatörlüğü olarak yükselerek kariyerine devam etti. Daha sonralarda kendi iş yerini açarak kendi işini yapmak isteyen Kasapoğlu, 2019 yılında FLZ Otomotiv’i açarak Konya’daki lastik sektörünün ilk kadın girişimcisi oldu. 30’a yakın firmaya hizmet verdiklerini belirten FLZ Otomotiv İşletme Sahibi Filiz Kasapoğlu, “İlk açıldığımız zamanlarda genellikle binek otomobil ağırlıklı çalışıyorduk. Daha sonraları artan talep doğrultusunda zirai gruba da hizmet vermeye başladık. Artık lastiğe dair her şeyi bünyemizde insanlara sunuyoruz. Yani forklift, kamyon, otobüs, traktör, otomobil gibi tüm gruplara hizmet veriyoruz. Zirai grupta fabrikaların çok destekleri oldu. Çiftçilerimiz ve insanlarımız çok mutlu. Onlar mutlu olunca bizler de mutlu oluyoruz. Şuanda bütün ürün sekmentinde varız” diye konuştu.

dsc-1545.jpg

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE SONUÇ ODAKLI ÇALIŞIYORUZ

Lastik sektöründe kadınlara hitap etmeyi istediğini aktaran Kasapoğlu, “Kadın şoförlere hitap etmeyi çok istedim. Şuana kadar 15 civarı kadın şoföre hizmet ettik. Kadınlarımız, sanayi de bir kadın girişimcinin olduğunu ve Konya’da lastik sektöründe hizmet verdiğini bilmiyor. Bu bağlamda müşterilerimizin büyük çoğunluğu, üretici firma ve firma müdürleri.  Zirai grupta makine üretici firmalarına toplu olarak lastik veriyoruz. Haricinde perakende olarak çiftçiye de hizmet veriyoruz. Birebir çiftçilerimizle iletişime geçerek araçlarına ya da makinelerine en uygun lastiği veriyoruz. Kısacası müşteri memnuniyeti ve sonuç odaklı çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

flz-oto-4.jpg

BİZİM İŞİMİZ SANAYİ

Sanayide kadın olmanın zorluklarından bahseden Kasapoğlu, “Sanayide kadın olmanın zorlukları var. Ama tarzınız ve duruşunuz olduğu sürece bu zorluklar olmuyor. Yani sizin işi bilmeniz gerekir. İşi bildiğiniz zaman kimse size bir şey demiyor. İlk başlarda çevre konusunda sıkıntı yaşadım. Daha sonralarda kaleye almadan yoluma devam ettim. Çünkü sanayide olmayı ve sanayi de hizmet vermeyi seviyorum. İlk başlarda acaba sanayi dışında mı yerimizi açsak diye düşündük. Bizim işimiz sanayi olduğu ve çözüm odaklı olduğumuz için bu düşünceden vazgeçtik. Bizim işimiz sanayi. Düşünün bir bijonunuz koptuğu zaman hemen bulup değiştirmemiz lazım. Sanayi de olduğumuz sürece her şeyi çözerek müşterimizi gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

flz-oto-2.jpg

LASTİK OTEL’DE LASTİKLERİNİZ GÜVENDE

Sezonluk lastik değişimlerinde müşterilerine lastik otel hizmeti sunduklarını belirten Kasapoğlu, “Ayrıca bünyemizde lastik otel hizmetimiz var. Müşterilerimizin yazlık veya kışlık lastik değişimlerinde araçtan çıkardığımız lastikleri işletmemizde ayrı bir bölümde yer alan ve ‘lastik oteli’ dediğimiz kısma alıyoruz. Sökme-takma ücretini aldıktan sonra lastik otel ücretini de bir dahaki sezonda değişime geldikleri zaman veriyorlar. Mesela aracınızda kış lastiği var ve yaz lastiği ile değiştireceğiz. Evinizde ya da garajınızda sökülen kış lastiklerinizi koyacak yer yok ya da bunlarla uğraşmak istemiyorsunuz. Söktüğümüz kış lastiklerini otelimize alıyoruz. Yaz sezonunuzun sonun geldiğinizde yazlık lastiklerinizi sökerek lastik oteldeki kış lastiğini araca takıp, yaz lastiklerinizi otele alıyoruz” dedi.

flz-oto-1.jpg

ZİRAİ JANTLAR İŞLETMEMİZDE YER ALIYOR

Zirai grupta jantlara da işletmelerinde yer verdiklerini ifade eden Kasapoğlu, “Bünyemizde şuan için zirai jantlar yer alıyor. Zirai gruplarında birebir uygulaması yapılabilecek jantlar. Otomobil grubunda ise müşterilerimin beğendiği ve seçtiği jantları getirtebiliyoruz. Bu anlamda da jant sektöründe İstanbul ve Ankara ile çalışıyorum. Çünkü jant, erkek için bir arabanın makyajı. Bu bağlamda da işletmemizde otomobil jantları her zaman yer almıyor. İstek ve beğeni doğrultusunda getirtiyorum” diye konuştu.

flz-oto-5-001.jpg

ARAÇLARA UYGUN LASTİKLER TAKILMALI

Araçlara uygun lastiklerin takılması gerektiğine dikkat çeken Kasapoğlu, “Bazen müşterilerim ticari araçları binek araç lastiği getiriyor, takalım diyor. Bazen de aracına uymayacak farklı ebattaki lastiği istiyor. Her kim olursa olsun, o lastik o araca uygun değilse söylüyorum. Yine de taktırmak isterse ben takmıyorum. Çünkü ilerleyen süreçte herhangi bir durum yaşanırsa benden bilir. ‘O lastiği arabama sen taktın’ denir. Ayrıca uygun olmayan lastikleri takmamamın en büyük sebebi de ‘Yarın o arabaya ben, babam ya da annem binebilir. Ya da yanlış takılan bir lastik yaşanabilecek bir kaza da o araçtakilere zarar verebilir’ düşüncesi. Bu arabaya o lastik takılmayacaksa takmayın” diyerek sözlerine son verdi. (Yiğit Berkay Çopur)

flz-oto-3-001.jpg

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.