Lavrov ve Kerry Suriye konusunu görüştü

Lavrov ve Kerry Suriye konusunu görüştü
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin, Cenevre'de yürütülen görüşmelere bağlılıklarını yineledikleri kaydedildi

MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Suriye krizinin ele alındığı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Lavrov ve Kerry'nin, Suriye'de çatışmalarının durdurulmasına ilişkin ABD ve Rusya arasında 22 Şubat'ta varılan anlaşmayla sağlanan ateşkesin güçlendirilmesi, insani yardımın ulaştırılması ve krizin çözümüne yönelik siyasi diyalog sürecine ilişkin konuları ele aldıkları belirtildi.

Lavrov ve Kerry'nin, Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında, Suriye yönetimi ve muhalefeti arasında Cenevre'de yürütülen görüşmelere bağlılıklarını yineledikleri de kaydedildi.

Görüşmede Lavrov'un, DAEŞ ve Nusra Cephesi'nin bulunduğu alanlardan ılımlı muhalefetin çıkartılması ve radikallere destek yollarının kapatılmasına yönelik Washington'un vaadini hatırlattığı da vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.