Lazer epilasyon kampanyalarına dikkat!

Lazer epilasyon kampanyalarına dikkat!
Medikal Estetik Tıp Derneği Başkanvekili Dr. Mevlüt Dağ,mevsimsel talebin yoğun olarak yaşandığı Lazer Epilasyon uygulamalarına yönelik uyarılarda bulundu.

Medikal Estetik Tıp Derneği Başkanvekili Dr. Mevlüt Dağ,mevsimsel alakanın hummalı şekilde yaşandığı Lazer Epilasyon uygulamalarına yönelik uyarılarda bulundu.

Medikal Estetik Tıp Derneği (MESTDER) Başkanvekili Dr. Mevlüt Dağ,mevsimsel alakanın hummalı şekilde yaşandığı Lazer Epilasyon uygulamalarına yönelik uyarılarda bulunarak, sektörde müşterileri cezbedebilmek amacıyla iddialı kampanyalar düzenlendiğini ve bu çeşit kampanyalarda garanti vermenin olası olmadığını söyledi.

Lazer epilasyonun, vücutta istenmeyen kıl ve tüylerin bulunmamakta edilmesi işlemi olduğunu hatırlatan Dr. Dağ, söz konusu işlemin yalnızca Medikal Estetik Sertifikalı Hekim, Plastik Cerrahi ve Dermatoloji hekimlerinin yetkisinde açılmış sıhhat kuruluşlarında yapılabileceğini vurguladı.Bu amaçla Alexandrite , Nd YAG ve Diot lazerler kullanıldığını belirten Medikal Estetik Tıp Derneği Başkanvekili Dr. Mevlüt Dağ, bu işlemlerin yetkisi dahilindeki tabip yönünden kıl yapısı, cilt rengi ve cilt hakkında bir problemin olup bulunmadığı değerlendirilerek yapılabileceğini anlatım etti.

'HER KIL TİPİNE KESİN ÇÖZÜM DEĞİLDİR'

Lazer Epilasyon reklamı yapıldığı bunun şeklinde herkese, her kıl tipine kati çözüm olmadığını kaydeden Dr. Dağ, bireyin yaşı, hormonal dengeleri, kıl ve cilt rengi yapısının neticelere tesir edecek faktörler olduğuna işaret ederek şöyle konuştu :'Sağlıkla alakalı bir vaziyette ‘garantili kati çözüm’ bunun şeklinde kelimelerin kullanmak son derece yanlıştır. Yasalar gereği de, yasak olmasının yanı paradigma garanti verilmesi söz konusu dahi olamaz. Herkesin kıl ve tüy sorunu aynı değildir. Etkin ve yetkin olmayan insanlar ve ne kullanıldığını bilmediğimiz kontrolü olmayan kayıt dışı cihazlar, maddi menfaat amacıyla kurgulanan şuursuz kampanyalar, ebedi vaatler ve sağlığı tehdit eden işlemlere rastlıyoruz. Özellikle kati seans sayısı verilerek bahsedilen düşük lakin toplu bedeller alındıktan sonra imzalatılan sözleşmeler en mühim problemler arasında. Maddi mağduriyetler haricinde etken olmayan işlemler yapılmakta ve oluşan herhangi bir taraf etkide de tedavileri takip edilememektedir.'

'SAĞLIKTA REKLAM OLMAZ, BİLGİLENDİRME OLUR'

Medikal Estetik Tıp Derneği olarak, sektörde etken ve yetkin olmayan insanlar yönünden maddi menfaat amacıyla kurgulanan şuursuz kampanyalarla karşılaştıklarını anlatım eden Dr. Mevlüt Dağ, imzalatılan sözleşmelerdeki ayrıntılara da dikkat edilmesi gerektiğine değindi. Sözkonusu işlemlerin, nerede, ne kalitede ve kim yönünden yapıldığının sorgulanması gerektiğini belirten Dr. Dağ, 'Sağlıkta reklam olmaz, bilgilendirme olur. Genelde bu reklamlar sıhhat dışı firmalar yönünden yapılmaktadır. Son senelerde Sağlık Bakanlığı’na bağlı olmayan ve denetimleri de, Sağlık Müdürlükleri dışındaki yönetimlerce yapılan iş kuruluşlarında, lazer epilasyon işlemleri yetkisiz kişilerce yapılmakta ve bu hızla artış göstermektedir' dedi. Sadece maddi kazanım arkasında olmak ve denetimdeki sıkıntıların, bu olumsuzlukların önünü açtığını anlatım eden Dr. Dağ, 'Lazer epilasyon işlemi, Sağlık Bakanlığı’na bağlı ve Sağlık Müdürlükleri yönünden denetimleri yapılan sıhhat kuruluşlarında yetkili doktorlar gözetiminde ve denetiminde bulunan yerlerde yaptırılmalıdır. Cihazlar sorgulanmalıdır. Sözleşmeler imzalanıyorsa, en ince ayrıntısına kadar okunmalıdır. Sadece ücretler göz önüne alınıp devinim edilmemelidir' ifadelerini kullandı.

'HERKESE LAZER EPİLASYON YAPILIR DİYE BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR'

Medikal Estetik Tıp Derneği (MESTDER) Başkanvekili Dr. Mevlüt Dağ sözlerini şöyle sürdürdü:'Herkese lazer epilasyon yapılmaktadır diye bir hal söz konusu değildir. Cildin ve kıl yapısının iyi analiz edilmesi gerektiği gibi, bireyin kullandığı ilaçlar yahut mevcut bulunan bir rahatsızlığı iyi sorgulanmalıdır. Örneğin, ileri derecede sivilcesi bulunan kişide uygulanan Roacuttane denilen ilaç, ciltte ışığa karşı hassasiyet yapar.Bu ilaç kullanmak esnasında lazer epilasyon yapılırsa ciltte yanık oluşur ve sonrasında kalıcı lekelere neden olabilir. Bunun bunun şeklinde gündelik tercih ettiğimiz bir fazla aşırı ilaçla bu etkileşimler mevcuttur.Ya da fazla aşırı bronzlaşmış bir cilde lazer yapılmaz. Eğer dozu daha düşük miktar ve yapılmaktadır diye düşünülürse, kıl üzerinde etkisi olmaz. Normal dozlarda yapılırsa ciltte ciddi yanıklar oluşur. Bunun bunun şeklinde taraf tesir ve komplikasyonların oluşmaması için daima öncelikle doktor görmelidir.'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.