Leman Sam'ın kızı da aynı kafadan!

Leman Sam'ın kızı da aynı kafadan!
"Benim için kurban kesenle IŞİD birdir" diyen şarkıcı Leman Sam'ın kızı Şevval de annesiyle aynı kafadan çıktı. Şevval, 'Bana göre de kurban ızdıraptır' diyerek şaşırttı.

Kurban Bayramı'na bu yıl şarkıcı Leman Sam damgasını vurdu. "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır. IŞİD beni şaşırtmıyor"tweetiyle her kurban keseni IŞİD militanına benzeten Leman Sam'a kızı Şevval sahip çıktı. Kıbrıs konseri dönüşünde konuşan Şevval Sam, annesiyle aynı kafada olduğunu gözler önüne serdi.

 

Izdırabın dinle ilgisi yok

 

Kendisi de 2 yıl önce başörtüyü 'tekstil ürünü' olarak tanımlayan Şevval Sam, annesini şöyle savundu: "Annemi çok iyi tanıyorum; hayvanların, insanların acı çekmemesini isteyen, Kobani'deki insanlar, açlıktan ölen cocuklar için ağlayan bir insan. Onların nasıl dinle alakası yoksa bu ızdırabın da ibadetle alakası olmadığını düşüdüğünü biliyorum. Annem, insanların içindeki şiddet duygusunu körükleyen her unsura karşı büyük bir öfke duyuyor. Attığı o tweette kimsenin bayramına ve inancına bir saldırı yok. Oradaki mesele şiddet duygusuna duyulan tepkiydi."

 

Umrunda olmaz

 

Annesine yapılan hakaretleri kişilerin kendilerine ait olduğunu söyleyen Şevval Sam, sözlerini şöyle sürdürdü:"Eleştirilerin annemin çok da umurunda olduğunu zannetmiyorum. Ben annemi dünyadaki barışı savunan, insanların içindeki şiddeti eleştiren ve bunu cesaretle söyleyebilen biri olarak görüyorum ve onunla gurur duyuyorum. Orada kimsenin inancına, bayramına edilmiş bir laf yok."

 

Suç duyurusu

 

Eskişehir'de avukatlık yapan Turgay Balaban, şarkıcı Leman Sam hakkında suç duyurusunda bulundu. Leman Sam'ın, ifade ve düşünceyi açıklama özgürlüğünün sınırlarını aşacak nitelikteki beyanı ile 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak' suçunu işlediğini söyleyen Balaban'ın başvurusu kabul edilirse, Sam hakkında 6 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle ceza davası açılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum