Leonid meteor yağmuru ne zaman başlayacak?

Leonid meteor yağmuru ne zaman başlayacak?
Dünya, her yıl kasım ayında muhteşem bir doğa olayına şahitlik ediyor. Leonid Meteor Yağmuru ile gökyüzü tutkunları ve astronomi meraklıları için unutulmaz bir deneyim sunacak.

Leonid Meteor Yağmuru, Zayıf bir kuyruklu yıldız olan 55P/Tempel-Tuttle'ın Dünya'nın yörüngesini kestiği noktada meydana gelen bu olay, atmosferimize giren küçük meteor parçacıklarının sürtünme nedeniyle yanması sonucu ortaya çıkıyor. Bu parçacıkların, yüksek hızla atmosfere girişi sırasında oluşan ışık şimşekleri gökyüzünde muazzam bir görsel şölen yaratıyor.

Bu yılki Leonid Meteor Yağmuru, kasım ayının ortalarında zirveye ulaşacak. Gökyüzü, saatte onlarca hatta yüzlerce meteorun parladığı bir gösteriyle aydınlanacak. Uzak yıldızları arasında parlayan bu meteorlar, izleyicilere gökyüzündeki doğal dansıyla büyüleyici anlar yaşatması bekleniyor.

Astronomi meraklıları, bu olağanüstü gökyüzü etkinliğini fotoğraflamak ve gözlemlemek için karanlık ve ışık kirliliğinden uzak bölgelere gitmeyi tercih ediyor. Teleskoplar ve uzun pozlama fotoğraf makineleriyle donatılmış olanlar, bu meteor yağmuru sırasında özellikle etkileyici görseller elde edecek.

LEONİD METEOR YAĞMURU 2023 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Leonid meteor yağmuru, 2023 yılında 17-18 Kasım günü gerçekleşecek. Cuma gününü cumartesi gününe bağlayan gece daha yoğun olarak görülmesi beklenen meteor yağmuru 19 Kasım için de beklentiler yaratıyor.

LEONİD METEOR YAĞMURU TÜRKİYE'DEN İZLENECEK Mİ?

En gösterişli meteor yağmurlarından olan Leonid meteor yağmuru şehir ışıklarından uzak herhangi bir yerden izlenebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.