Lezzet Adresi By Çıtır

Lezzet Adresi By Çıtır
Yaklaşık 8 yıldır Konya’da hizmet eden By Çıtır Etliekmek ve Restaurant, sunduğu birbirinden lezzetli yemek çeşitleriyle Konya’ya gelen yerli ve yabancı turistleri misafir ediyor.

Yaklaşık 8 yıldır Konya’da hizmet eden By Çıtır Etliekmek ve Restaurant, sunduğu birbirinden lezzetli yemek çeşitleriyle Konya’ya gelen yerli ve yabancı turistleri misafir ediyor.

Farklı sektörlerde çalışan ve 2007 yılında kendi işini kurmak için çalıştığı kurumdan ayrılan İbrahim Yılmaz, Galericiler Sitesi’nde gördüğü eksikle gıda sektöründe kendi markası ile hizmet vermeye başladı. Sektöre giriş hikâyesini gazetemize anlatan By Çıtır Etliekmek ve Restaurant İşletme Sahibi İbrahim Yılmaz, “O dönemlerde araç alım satım işlerimiz oluyordu. Galericiler Sitesi içerisinde gelen misafirlerimizi ağırlamaya uygun bir yer olmadığını fark ettim. Çünkü ne zaman misafirimiz gelse ağırlamak için merkezde bulunan mekânları tercih ediyorduk. Bu kapsamda da restoranımızı 2015 senesinde Galericiler Sitesi’nde açtık. Restoranımız 2 katlıydı. 2 katlı olunca üst katının dekorasyonunu şark odası şeklinde yaptık. Bu şark odasına 35-40 kişi rahat bir şekilde oturabiliyordu. Kış aylarında da her gün şark odamız dolmaya başladı. Aşağıda yemeğini yiyen misafirimiz şark odasına çıkarak misafirleriyle ya da arkadaşlarıyla sohbet ediyordu” diye konuştu.

6.jpg

7-002.jpg

KONYA’YI TANITAN ELÇİLERDENİZ

2019 yılında Adliye bölgesine taşındıklarını aktaran İbrahim Yılmaz, “İsmimizi ve kalitemizi duyurma çabasında iken tur firmaları ile sürekli irtibat halindeydim. 3 yılın sonunda otobüslerle galericilerin içine tur firmaları turist getirmeye başladı. Tabi memnun gönderiyorduk. Bizler, bu sektör içerisinde Konya’yı tanıtan Konya’nın elçileri olan insanlarız. Eğer Konya’nın adı lekeleniyorsa bu bizlerin ticaretimizi iyi yapmadığımızdan. Çok esnaf tur gelecek diye fiyatları yükseltiyor. Bizim, alakart olarak sunduğumuz etliekmek neyse onlarda aynısını yiyor. Bu süreç içerisinde de mekân yine bize daralmaya başladı. Bizde bu kapsamda arayışlarımız neticesinde Adliye tarafına taşındık” şeklinde konuştu.

BY ÇITIR, TURİST DOSTU BİR MEKAN

Konya’da yaşanan büyük sıkıntılardan birisinin farklı fiyat politikaları ve hizmet kalitesinin düşüklüğü olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Son 2 yılda gerek hizmet kalitemiz, gerek fiyat politikamız, gerek ürün çeşitliliğimiz, gerekse lezzetlerimizin sürekliliği noktasında iyi bir yol çizdik. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyete geçirdiği turist dostu işletmelerde gerekli incelemeler sonucu temizlik, hijyen ve yemek kalitesi açısından başarılı bir şekilde geçtik. Şuanda Konya’da bulunan turist dostu mekânlardan birisiyiz. Yine Konya Büyükşehir Belediyesi’nin büyük mücadelesiyle birlikte bamya çorbasına coğrafi işaret alındı. Biz bu projede pilot işletmeydik. Şuan menülerimiz ve kapı girişlerimizde yer alıyor. Coğrafi işaretler listesinde yer alan yerlerde de çıkıyoruz. Mücadelemizin sonuçlarını iyi bir şekilde alıyoruz ve bu şekilde de devam ediyoruz” dedi.

BU ŞEHRE DEĞER KATMALIYIZ

Yabancı bir kültüre Konya kültürünü tanıtmanın önemini anlatan Yılmaz, Bu şehirde doğup topraklarında büyümüş insanlarıyız. Şehrimizi yüceltmek ve belirli bir noktaya getirmek bizlerin vazifesi. Bu şehre güzel şeyler katabilmek için iyi şeyler yapmak lazım. Evet bir işletmemiz var ve öncelikli amacımız para kazanmak. Ancak sadece para kazanmak değil. Şehre de bir şeyler kazandırmak lazım. Biz kaliteli hizmet ve yemek sunarsak misafire değer vermiş oluruz. Bu şekilde de hizmet kalitesini müşterilerimize yansıtmış oluyoruz ve gelen misafirlerimiz de bunun farkındalar. Onlara samimiyetinizi iyi yansıtırsanız mutluluklarını da iyi bir şekilde görebilirsiniz. Bu da zaten her şeyi ifade ediyor. Mutluluğunuzu karşı tarafa nasıl yansıtırsanız o şekilde de karşılığınızı alırsınız. Biz bunu yapıyoruz ve başarılı olduğumuzu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

ibrahim-yilmaz.jpg

10.jpg

KONYA MUTFAĞINA HİTAP EDİYORUZ

By Çıtır Etliekmek ve Restaurant’ın hizmet yelpazesinden bahseden Yılmaz, “Başlangıçta ilk olarak etliekmek ile yola çıktık. By Çıtır Etliekmek adı altında bir marka oluşturduk. By Çıtır Etliekmek bizim markamız ama biz ağırlıklı olarak Konya mutfağına hitap ediyoruz. Izgara Kebabı, Adana Kebap, Urfa Kebabı, Beyti Kebabı, Kuzu Şiş, Kuzu Ciğer, Bamya Çorbası, Tirit, Kuzu Tandır gibi çeşitlerimiz de mevcut. Adımız geçtiğinde sadece etliekmekten ibaret olduğu düşünülüyor. Fakat zaman içerisinde bu algıyı da kıracağımızdan eminim. Konya dışında bu lezzetleri tanıtabilmek adına Ankara, Konya, İzmir gibi Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanmış olan bazı organizasyonlarda yer alarak lezzetlerimizi tanıtıyoruz” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay ÇOPUR

8.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.