Lezzetini geven ve kekikten alıyor: Konya'nın ilçesinde altın şifada hasat tamam

Lezzetini geven ve kekikten alıyor: Konya'nın ilçesinde altın şifada hasat tamam
Konya’nın ilçesinde, geven ve kekik aromalı altın şifanın hasadı tamamlandı; yüksek rakım ve doğal flora kalitesini artırıyor.

Konya’nın Bozkır ilçesinde 1900 rakımlı Baybağan Yaylası’nda üretilen, geven ve kekik aromalı doğal bal hasadı tamamlandı; bu yıl hem kalite hem de verim arıcıları memnun etti.

İHA'nın haberine göre; Konya'nın Bozkır ilçesinde bal hasadının sonuna gelindi.

1900 rakımlı Baybağan Yaylası'nda üretilen bal, bu yıl hem kalite hem de verim açısından arıcıların yüzünü güldürdü.

iha-20250824aw523797-2-t.jpg

Arıcılıkla uğraşan ve aynı zamanda Baybağan Mahallesi Muhtarı olan Abdullah Ceylan, bu yılın oldukça bereketli geçtiğini belirterek, "Yaylamızın havası ve florası bal üretiminde çok önemli bir etken. Geven, kekik ve çeşitli yayla çiçeklerinden beslenen arılarımız sayesinde aroması yüksek, kaliteli bir bal elde ettik. Allah'a şükür bu sene hem üreticilerimiz hem de tüketicilerimiz için güzel bir sezon oldu" dedi.

iha-20250824aw523797-3-t.jpg

Yaylada üretim yapan arıcılardan Ali Kaçar ise bölgenin en büyük avantajının zirai tarım yapılmaması olduğunu vurguladı. Kaçar, "Baybağan Yaylamızda tarımsal ilaçlama olmaması, balın tamamen doğal kalmasını sağlıyor. Bu da hem aromasına hem de sağlığa katkı sunuyor. Doğallık bizim en büyük farkımız" diye konuştu.

iha-20250824aw523797-1-t.jpg

Bölgede üretilen bal, yüksek rakımın sağladığı avantaj ve doğal florasıyla her geçen yıl daha fazla talep görüyor. Baybağan Yaylası'nda üretilen bal, yalnızca Bozkır'da değil, Konya genelinde de adından söz ettirmeye devam ediyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.