Lezzetli bir gelenek: Gömlek kadayıfı

Lezzetli bir gelenek: Gömlek kadayıfı
 Editör
İftar sofralarında yiyebileceğiniz farklı ve pratik bir tatlı arayışındaysanız, gömlek kadayıfı tam size göre.. İşte gömlek kadayıfı yapmak için gerekli malzemeler ve adım adım tarifi:

Gömlek kadayıfı, Türk mutfağının en lezzetli ve geleneksel tatlılarından biridir. Hazırlaması kolay ve her evde bulunan malzemelerle yapılabilen bu tatlı, özel günlerin ve misafir ağırlamalarının vazgeçilmezidir.

tokat.jpg

MALZEMELER:

  • 500 gram kadayıf
  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • Antep fıstığı veya hindistan cevizi (isteğe bağlı)
  • fincan-kadayifigomlek-tatlisi.jpg

    YAPILIŞI:

  1. Öncelikle tereyağını veya margarini eritin.
  2. Kadayıfı tel tel ayırın ve elinizle hafifçe ufalayın.
  3. Ufalanmış kadayıfı erittiğiniz tereyağı veya margarin ile iyice harmanlayın.
  4. Bir tencereye suyu ve şekeri ekleyip şerbeti kaynatın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  5. Yağladığınız tepsiye yarısını serpiştirin ve bastırarak yayın.
  6. Üzerine ceviz içi serpiştirin ve kalan kadayıfı üzerine yayın.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kadayıfın üstü kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  8. Fırından çıkardıktan sonra sıcak şerbeti dökün ve şerbetini çektikten sonra dilimleyerek servis yapın.
  9. İsteğe bağlı olarak üzerine antep fıstığı veya hindistan cevizi serpebilirsiniz.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.