Lezzetli nar seçmenin altın formülü: 3 detaya bakın, farkı tadın!
119
Nar seçmek içinin nasıl olduğu anlaşılmadığından zor bir işlem olarak görülür.
219
Dışı sağlam gözüken narın içi çürük çıkabilir.
319
Bu işin uzmanlarına göre doğru nar seçmenin 3 kolay yöntemi var.
419
İşte lezzetli ve doğru nara götüren 3 basit ipucu
519
Cennet meyvelerinden biri olan nar içinde bulunan vitaminlerle bağışıklığı güçlendirir bünyesinde lezzet ve şifayı bir arada içerir.
619
Fakat dış kabuğu kalın olan narın içinde çürük olup olmadığını anlamak işin sırrını bilmeyen için çok zordur.
719
Gıda uzmanları bu konuda dış görünüşe aldanmamanın gerektiğinin altını çiziyor.
819
İşte narın çürük, bozuk ya içi fermente olmuş olduğunu gösteren o üç işaret...
919
NARIN KABUKLARINDAKİ DOKUYA BAKILMALI
Normalde narın kabuğu sert ve gergindir.
1019
Eğer narın kabuğuna bastırınca içeri çöküyorsa ya da esniyorsa bu içindeki tanelerin bozulmaya başladığı anlamına gelir.
1119
Narın çiçek ucu denen noktaya hafifçe bastırarak narı test edebilirsiniz.
1219
Bu nokta eğer yumuşaksa narın içinin çürümüş olma ihtimali vardır.
1319
FERMENTE NAR BÖYLEDİR
Bazı ipuçların narın fermente olmaya başladığını gösterir.
1419
İşte o belirtiler; Narın kabuğunda kahverengiye dönük matlaşmalar, küfe benzer lekeler veya gri lekeler varsa o nar fermente olmaya başlamıştır.
1519
Taze olan narın neredeyse hiç kokusu olmaz.
1619
Fakat nardan ekşi bir koku geliyorsa ya narın alt kısmından hafif olarak bir sıvı sızıyorsa, dikkat! İşte bu nar çürümüştür.
1719
Bu narı tüketmek sizi zehirleyebilir.
1819
İŞTE DOĞRU NAR SEÇİMİ
Lezzetli ve doğru nar için kabuğu mat olmayan narı seçmelisiniz.
1919
Seçmiş olduğunuz narın ağırlığı da önemlidir. Ağır olan nar dolu ve tazedir. Bu sebeple narı elinize aldığınızda ‘tok’ diye bir ses çıkarıyorsa işte o nar taze, lezzetli ve doğru nardır.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.