LGBT destekçisi Almanya, kupaya veda etti

LGBT destekçisi Almanya, kupaya veda etti
Almanya, 2018'in ardından 2022 Dünya Kupası'nda da turnuvaya grup aşamasında veda etti

2022 FIFA Dünya Kupası E Grubu'nda Kosta Rika'yı 4-2 yenen Almanya, averajla aynı puana sahip İspanya'nın gerisinde kalarak turnuvaya veda etti. Japonya maçında LGBT için ağızlarını kapatan Alman oyuncular kupaya veda sorası yüzlerini kapattı.

aa-20221201-29615353-29615351-2022-fifa-dunya-kupasi-kosta-rika-almanya.jpg

LGBT'YE DESTEK İÇİN AĞIZLARINI KAPATMIŞLADI

Katar'da uygulanan LGBT yasaklarından dolayı, 'One Love' kol bandı takılmasının yasaklanmasını, takım fotoğrafı çektirirken ağızlarını elleriyle kapatarak kendilerince protesto etmişlerdi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser da tribünde, FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun yanında futbol yöneticisiyle sohbet ederken kol bandını takmıştı.

1.jpg

Konuyla ilgili Almanya Futbol Federasyonu'ndan (DFB) yapılan açıklamada, "Kaptanlık pazubandımızı Almanya milli takımında sahip olduğumuz çeşitlilik ve karşılıklı saygı gibi değerleri savunmak için takmak istedik. Mesele siyasi bir açıklama yapmak değildi. Bizi kol bandından mahrum bırakmak, sesimizi duyurmamızı engellemekle aynı şeydir. Biz duruşumuzun arkasındayız." ifadelerini kullanmıştı.

2-001.jpg

ALMANLARA TOKAT GİBİ CEVAP GELMİŞTİ

Almanların bu protestosuna Katarlı ve diğer Müslüman taraftarlar Mesut Özil'le cevap verdi. İspanya ile Almanya arasındaki mücadelede Mesut Özil fotoğrafları tutan Katarlı taraftarlar, ağızlarını kapattı.

Mesut Özil, 2019 yılında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Pekin'in Uygur Türklerine yönelik muamelesini protesto etmişti. Mesut Özil bu paylaşımında, "Kuranlar yakılıyor, camiler kapatılıyor, din alimleri öldürülüyor, bacılar zorla Çinli erkeklerle evlendiriliyor. Tüm bunlara rağmen Ümmeti Muhammed suskun" demişti. Bu paylaşımının ardından Mesut Özil, Arsenal'da kadro dışı bırakıldı ve ırkçılığa uğradığını belirterek Almanya Milli Takımını bıraktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğü için de Almanya'da adeta linç kampanyasına maruz kalan Mesut Özil, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Irkçılık ve saygısızlık hissettiği için" Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını duyurdu.

Mesut, "Kazandığımızda Alman, kaybettiğimizde göçmen oluyorum. Arkadaşlarım Podolski ve Klose, hiçbir zaman Polonyalı-Alman olarak görülmedi, ben neden Türk-Alman olarak görüldüm? Türkiye olduğu için mi? Müslüman olduğum için mi?" ifadelerini kullandı.

3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.