LGS örnek soru kitapçığı yayınlandı

LGS örnek soru kitapçığı yayınlandı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2020 Nisan ayı örnek soruları yayınlandı. Erişime açılan sorularda yeni sınav sistemine göre iki bölümden oluşacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2020 Nisan ayı örnek sorularını öğrencilerin erişimine açtı. Sorular sözel ve sayısal olmak üzere yeni sisteme göre iki bölümden oluşacak. Sayısal ve Sözel olarak ikiye ayrılan örnek testte 20 sayısal, 25 sözel olmak üzere 45 soru bulunuyor.

2020 NİSAN AYI LGS SORULARINA ERİŞİM AÇILDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava yönelik soru kitapçığını yayımladı. Kitapçığa, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web sitesinden (http://odsgm.meb.gov.tr/) erişilebilecek. Örnek soru kitapçığında, sayısal ve sözel testlerde sorulacak soru sayısının yarısı kadar örnek soruya yer verildi.

LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Liselere Geçiş Sistemi sınavı 7 Haziran 2020’de yapılacak. Başarılı olan öğrenciler istediği liseye seçme hakkına sahip olacak.

Nisan Ayı Sayısal Bölüm Örnek Soruları için Tıklayınız.

Nisan Ayı Sözel Bölüm Örnek Soruları için Tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.