LGS ve YKS sınavlarında değişiklik olabilir

LGS ve YKS sınavlarında değişiklik olabilir
Eğitim Uzmanı Prof. Dr. Levent Eraslan, müfredat değişikliğinin ardından "Kitlesel sınavlarda böylesi değişikliklerin olması ihtimal dahilindedir" dedi.

Milyonlarca öğrencinin kaderini belirleyen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavına ilişkin bazdı değişiklikler yaşanabilir.

DEĞİŞİKLİK İHTİMALİ VAR

Eğitim Uzmanı Prof. Dr. Levent Eraslan, müfredat değişikliğinin ardından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavına ilişkin, "Kitlesel sınavlarda böylesi değişikliklerin olması ihtimal dahilindedir" dedi.

Müfredat değişikliği sonrasında çok farklı bütünsel gelişim modeli temel olan bir program yapısını ilerleyen dönemlerde görülebileceğini söyleyen Eraslan, "Bir, beş ve dokuzuncu sınıflarda öncelik olarak kendisini gösterecek. Programların sadeleştiği ve bireyselleştiği söyleyebiliriz. Yükseköğretim Kurulu ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında bu konuda önemli bir iş birliği tesis edilmesi gerekmekte. Biri öğretmeni yetiştiriyor, diğeri istihdam ediyor. İstihdam edenin program yapısının da yetiştiren kurumun öğretmen adaylığını vermesi oldukça önemli görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.