Libya'da DAEŞ'le mücadele

Libya'da DAEŞ'le mücadele
Misrata kentinde UMH'ye bağlı askerler ile terör örgütü DAEŞ üyeleri arasında çıkan çatışmalarda 4 asker öldü, 39'u yaralandı

TRABLUS (AA) - Libya'nın batısındaki Misrata kentinde Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) bağlı askeri birlikler ile terör örgütü DAEŞ mensupları arasında çıkan çatışmalarda 4 askerin öldüğü, 39'unun yaralandığı bildirildi.

Misrata Merkez Hastanesinin basın sorumlusu Abdulaziz İsa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Misrata kentinin doğusundaki Es-Sedade Köprüsü yakınında DAEŞ üyeleri ile UMH'ye bağlı "Özel Askeri Operasyonlar Bölümü" güçleri arasında çıkan çatışmalar sonucu hayatını kaybeden 4 askerin cenazesi ile yaralı 39 askerin hastaneye getirildiğini söyledi.

Misrata Belediye Meclisi Sözcüsü Usame Badi de UMH'ye bağlı güçlerin, kentin doğusundaki Es-Sedade Köprüsü'ne doğru ilerlemeye çalışan DAEŞ militanlarının saldırısını püskürttüğünü ifade etti.

Bu arada Özel Askeri Operasyonlar Bölümünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da DAEŞ'le mücadele amacıyla operasyon başlatıldığı bildirildi.

UMH Başkanlık Konseyi, cuma günü, DAEŞ'le mücadele kapsamında Misrata ile Sirte kentleri arasındaki bölgede Askeri Operasyonlar Komutanlığına bağlı bir birim kurulması kararı alındığını duyurmuştu.

Açıklamada, Misrata ile Sirte kentleri arasındaki bölgede Libya ordusu haricindeki askeri ve milis güçlerin savunma dışında herhangi bir çatışmaya girmesinin yasaklandığı kaydedilmişti.

Libya'nın Sirte kenti bir yıldan uzun süredir DAEŞ'in kontrolünde bulunuyor.

Tobruk merkezli Temsilciler Meclisine bağlı askeri birliklerin Sirte'yi kurtarmak için dün kente doğru harekete geçtiği belirtilmişti. Trablus merkezli hükümet de daha önce Sirte'yi DAEŞ'ten kurtarmaya hazır olduğunu ilan etmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.