Libya’da iki İtalyan’ın öldürüldüğü iddiası

Libya’da iki İtalyan’ın öldürüldüğü iddiası
İtalya Dışişleri Bakanlığı, Libya'da geçen yaz kaçırılan 4 vatandaşından 2'sinin çıkan çatışmada öldürülmüş olabileceğini açıkladı

ROMA (AA) – İtalya Dışişleri Bakanlığı, Libya’da geçen Temmuz ayından bu yana esir olan iki İtalyan’ın ülkenin Sabrata bölgesinde çıkan çatışmada öldürülmüş olabileceğini belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, özellikle batı basınına yansıyan Libya’nın Sabrata bölgesinde terör örgütü DAEŞ konvoyuna Libya güvenlik güçlerinin yaptığı müdahale hayatını kaybedenler arasında Temmuz 2015’den beri DAEŞ’in elinde bulunan iki İtalyanın olabileceği ifade edildi.

DAEŞ ile Libya kuvvetlerinin çatışmasında öldüğü düşünülen İtalyanların, Bonatti firması için başkent Trablus’a 60 kilometre uzaklıktaki Mellitah gaz arama-çıkarma sahasında çalışırken geçen yaz kaçırılan Salvatore Failla ile Fausto Piano olabileceği belirtildi.
Failla ve Piano ile kaçırılan Filippo Calcagno ve Gino Pollicardo’nun akıbetleri bilinmiyor. 4 İtalyan’ın kaçırıldıktan bir süre sonra ikişerli gruplara ayrıldıkları kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, olayı teyit etme çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

İtalyan parlamentosunun üst kanadı Cumhuriyet Senatosu’nun başkanı Pietro Grasso da yaptığı açıklamada, Libya’da İtalyan vatandaşlarının adının geçtiği dramatik olaylardan büyük endişe duyduklarını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.