Libya’da kaçırılan 2 İtalyan teknisyen Roma'ya döndü

Libya’da kaçırılan 2 İtalyan teknisyen Roma'ya döndü
ROMA (AA) – Libya’da çalışırken kaçırılan ve önceki gün özgürlüklerine kavuşan İtalyan vatandaşları, özel uçakla sabah saatlerinde Roma’ya...

ROMA (AA) – Libya’da çalışırken kaçırılan ve önceki gün özgürlüklerine kavuşan İtalyan vatandaşları, özel uçakla sabah saatlerinde Roma’ya getirildi.

Libya’da Bonatti firması için çalışırken temmuz ayında kaçırılan 4 İtalyan teknisyenden hayatta olan ve önceki gün özgürlüğüne kavuşan Filippo Calcagno ve Gino Pollicardo, devlete ait uçakla bu sabah Roma Ciampino Havalimanı’na indi.

Calcagno ve Pollicardo’yu, Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ve aileleri karşıladı. Karşılama töreninde özellikle ailelerin büyük sevinç yaşadığı görüldü.
Libya’da yaklaşık 8 ay rehine kalan İtalyanlar, kaçırılmalarına ilişkin açılan soruşturmada ifade verdi.

Calcagno ve Pollicardo, Libya’da başkent Trablus’a 60 kilometre uzaklıktaki Mellitah gaz sahasında temmuz ayında Salvatore Failla ve Fausto Piano ile birlikte kaçırılmıştı. İtalyan esirlerden Calcagno ve Pollicardo özgürlüklerine kavuşurken, Failla ile Piano ise üç gün önce Libya güvenlik güçleriyle DAEŞ militanları arasında çıkan çatışmada hayatlarını kaybetmişti.
İtalyanların kim tarafından kaçırıldığı ve Failla ile Piano’nun nasıl hayatını kaybettiği, bu iki ismin cenazesinin ana vatanlarına ne zaman getirileceği muğlaklığını koruyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.