Libya'da sağlık hizmeti yetersizliği

Libya'da sağlık hizmeti yetersizliği
Libya'da 1,9 milyon insan sağlık hizmetinden mahrum

TRABLUS (AA) - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Libya Temsilcisi Cafer Seyyid Hüseyin, ülkede 1,9 milyon insanın sağlık hizmetinden mahrum olduğunu belirtti.

Hüseyin, yazılı açıklamasında, Libya'nın Sebha kentindeki Sabah Tıp Merkezi'nin yoğun bakım ünitesinde yeni doğan 12 bebeğin ölümünden endişeli olduğunu ifade etti.

Yaşanan üzücü ölümlerin kolaylıkla önlenebilecek sebeplerden ötürü gerçekleştiğine işaret eden Hüseyin, bu durumun Libya'da sağlık sektöründe yaşanan büyük yıkımı gösterdiğini kaydetti.

Sabah Tıp Merkezi'nin, Libya'nın güneyinde yeni doğan bebekler için yoğun bakım ünitesi bulunan tek yer olduğuna dikkati çeken Hüseyin, acilen gerekli tedbirler alınmazsa daha fazla can kaybı yaşanabileceğini vurguladı.

Bebek ölümlerinin bakteriyel enfeksiyondan ve gerekli bakım ve hizmeti sunacak sağlık personeli bulunmamasından kaynakladığını aktaran Hüseyin, Libya'da sağlık personeli ve ilaç yoksunluğu nedeniyle tıbbi hizmetin yetersiz olduğunu, 1,9 milyon insanın sağlık hizmetinden mahrum kaldığını kaydetti.

Hüseyin, Libya hükümetine ve uluslararası topluma, sağlık sektörüne destek olma çağrısında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.