Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti kurma çabaları

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti kurma çabaları
Cezayir'in Mağrib ve Afrika İşlerinden Sorumlu Delege Bakanı Mesahil:- "Cezayir Cumhurbaşkanı Buteflika'dan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Sirac'a destek mesajı taşıyorum"

LİBYA (AA) - Cezayir'in Mağrib ve Afrika İşlerinden Sorumlu Delege Bakanı Abdulkadir Mesahil, ülkesinin Libya krizi için siyasi çözüm ve ulusal diyalogdan başka seçenek görmediğini belirtti.

Mesahil, başkent Trablus'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Libya Başkanlık Konseyi üyesi Ahmed Maatik ile düzenlediği basın toplantısında, "Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'dan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Sirac'a destek mesajı taşıyorum." dedi.

Cezayir Büyükelçiliğinin, Libya'nın başkenti Trablus'ta kapılarını açacak ilk büyükelçiliklerden olacağını dile getiren Mesahil, Libya halkına ülkelerindeki binaları yeniden imar etmeye başlamaları çağrısında bulunarak, "İki ülke arasındaki sınır bölgesinin ekonomik kalkınmaya ihtiyacı var." ifadesini kullandı.

Mesahil, ülkesinin Libya'ya komşu ülkeler toplantısının bir dahaki sefere Trablus'ta yapılması için çalıştığını kaydetti.

Maatik de Başkanlık Konseyi'nin, Cezayirli bakanla terörle mücadele ve ülkesinin bu konudaki tecrübelerinden yararlanmayı konuştuğunu ifade etti.

Libya'da BM öncülüğünde başlatılan barış görüşmeleri sonucu Trablus ve Tobruk merkezli iki hükümet 17 Aralık 2015'te Fas'ın Suheyrat kentinde Libya Siyasi Anlaşması'nı imzalamıştı. Anlaşma gereğince Fayiz es-Sirac önderliğinde kurulan UMH, Tobruk Meclisi tarafından veto edilmiş ve güvenoyu alamamıştı. UMH için 4 Nisan'da sekizincisi yapılan güvenoyu görüşmelerinden de sonuç çıkmamıştı. Sirac, geçen cuma ise hükümetin başkent Trablus'ta çalışmalarına başladığını bildirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.