Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti

Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti
Malta Başbakanı Muscat:- "Libya Temsilciler Meclisi'ni en kısa sürede Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne güvenoyu vermeye çağırıyoruz"

TRABLUS (AA) - Malta Başbakanı Joseph Muscat, Libya'nın başkenti Trablus'ta Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Sirac ile bir araya geldi.

Muscat, UMH Başbakanı Sirac ve Başkanlık Konseyi üyeleriyle başkent Trablus'ta basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında, "Libya Temsilciler Meclisi'ni en kısa sürede UMH'ye güvenoyu vermeye çağırıyoruz. Bu gerçekleştiğinde Malta'nın atacağı ilk adım hükümetin yanında yer almak olacak." dedi.

Muscat, Malta'nın Trablus'taki büyükelçiliğini yeniden açmasının, UMH'ye güvenoyu verilmesinin ardından ülkede güven ve istikrarın sağlanmasıyla başka ülkelere ait büyükelçiliklerin faaliyete geçmesine bağlı olduğunu belirtti.

Sirac da UMH'nin başarılı olması için uluslararası toplumdan destek talep ederek, "Göçmen sorununu kökten halletmeye çalışıyoruz. Söz konusu göçmenler için bir geçiş güzergahı olan Libya, bu kişilerin sürekli kalacakları bir yer değildir." diye konuştu.

Libya'da Birleşmiş Milletler öncülüğünde başlatılan barış görüşmeleri sonucu Trablus ve Tobruk merkezli iki hükümet 17 Aralık 2015'te Fas'ın Suheyrat kentinde Libya Siyasi Anlaşması'nı imzalamıştı. Anlaşma gereğince Sirac önderliğinde kurulan UMH, Tobruk Meclisi tarafından veto edilmiş ve güvenoyu alamamıştı. Dokuz kez yapılan güvenoyu görüşmelerinin ardından Sirac, 15 Nisan'da hükümetin başkent Trablus'ta çalışmalarına başladığını bildirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.