Konyaspor'a kaç galibiyet lazım? Ligde kalma barajı kaç olacak? Konyaspor'un kalan maçları

Konyaspor'a kaç galibiyet lazım? Ligde kalma barajı kaç olacak? Konyaspor'un kalan maçları
2023-2024 Futbol Sezonunda ligde kalma baraj puanı kaç olacak? Konyaspor'a kaç galibiyet lazım? Konyaspor'un kalan maçları...

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasını 21 puanla 19. sırada kapatan olan TÜMOSAN Konyaspor için tehlike çanları yüksek dozda çalarken ligde kalma hesapları da erken başladı.

15 MAÇIN 7’Sİ DEPLASMAN

Konyaspor kalan 15 maçın 7’sini deplasmanda 8’ini ise evinde oynayacak. Bu hafta ligde rahat konumda olan ve üst sıraları zorlayan İlhan Plut’un ekibi Ç. Rizespor’a konuk olacak yeşil-beyazlıların daha sonraki deplasman maçı Beşiktaş olacak. Konyaspor, Pendikspor, F. Karagümrük, Sivasspor ve Kayserispor gibi şu an itibarıyla düşme korkusunu yaşayan takımlarla kritik maçlara deplasmanda çıkacak.

FB VE GS İLE İÇERİDE

Konyaspor iç sahada ise şampiyonluğun iki adayı Fenerbahçe ve Galatasaray’ı ligin sonlarına doğru ağırlayacak. Yeşil-beyazlılar Trabzonspor’la da iç sahada karşı karşıya gelecek. Konyaspor bunun yanı sıra ligde kalma yolundaki rakiplerinden Hatayspor, Alanyaspor ve Samsunspor’u da Konya’da ağırlayacak. Konyaspor ligde rahat konumda bulunan Adana Demirspor’la da iç sahada karşı karşıya gelecek.

KONYASPOR'UN KALAN MAÇLARI

  • Ç. Rizespor (D)
  • Ankaragücü
  • Beşiktaş (D)
  • Hatayspor
  • Pendikspor (D)
  • A. Demirspor
  • F.Karagümrük (D)
  • Trabzonspor
  • Kasımpaşa (D)
  • Alanyaspor
  • Sivasspor (D)
  • Fenerbahçe
  • Samsunspor
  • Kayserispor (D)
  • Galatasaray

GEÇMİŞ SEZONLARDA LİGDE KALMA BARAJ PUANLARI

Cevabı en çok merak edilen soru biraz erken olsa da ligde kalma barajının kaç olacağı. Önceki sezonlarda ligde kalmak için gerekli puan ortalaması bakıldığında; son 10 sezonun 3’ünde 1’in altında olurken 7 sezonda 1 ve üzerinde oldu.

GEÇTİĞİMİZ SEZON

Deprem dolayısıyla 2 takımın düştüğü (Ümraniyespor, Giresunspor-40P) geçtiğimiz sezon ligde kalmaya yeterli olan puan ortalaması (Alanyaspor-41P) 1,13 olarak gerçekleşti.

21 TAKIMLI SEZON

21 takımla 40 hafta olarak oynanan 2020-2021 sezonunda ise 40 puanlı takım (BB Erzurumspor) küme düşerken 41 puanlı takım (Kayserispor) ligde kaldı. Bu sezonda 1,00 puan ortalamasının üzerine çıkan takım ligde kalmış oldu.

KONYASPOR 2018’DE 1,09’LA LİGDE KALDI

Yeşil-beyazlılar için tıpkı bu sezon olduğu gibi kabus gibi geçen 2017-2018 sezonunda, ligde kalmak için gerekli baraj puan ortalaması 1,00 olurken Konyaspor 1,09’luk puan ortalamasıyla lige tutundu.

KONYASPOR’UN ŞU AN PUAN ORTALAMASI 0,91

Bu sezon şu ana kadar 21 puan toplayan Konyaspor’un geride kalan 23 hafta itibarıyla maç başı puan ortalaması 0,91 oldu. 23. hafta itibarıyla ligde kalma barajı (16. Fatih Karagümrük) 1,04 düzeyinde seyrediyor.

7 GALİBİYET OLMAZSA OLMAZ

Ligde kalma barajı için tahminler çok erken olsa da, geçtiğimiz sezonlar göz önüne alındığında, Konyaspor’un öncelikle 7 galibiyet alması (21 puan) kesinlikle şart gözüküyor. Ancak bu puan yeterli olmayabilir. Yeşil-beyazlıların geçen sezonki 1,13 ortalama göz önüne alındığında ise ligde kalmak için kalan maçlarında en az 24 puan toplaması gerekecek. Bu da Konyaspor’un kalan 15 maçtan en az 8’ini kazanması ya da ona eşdeğer puana ulaşması anlamına gerekiyor.

HER 2 MAÇTAN 1’İNİ KAZANMALI

Bu istatistikler Konyaspor’un, bu haftadan itibaren, oynayacağı 2 karşılaşmadan 1’ini kazanması gerektiğini dolayısıyla da yeşil-beyazlı ekibi zorlu bir sürecin beklediğini gösteriyor.

42-43 PUAN BELKİ, 44-45 PUAN YETER

Süper Lig’de geçtiğimiz sezonlar göz önüne alındığında sezon sonu ligde kalmak için 42-43 puan kritik düzey (yetebilir de-yetmeyebilir de) olarak karşımıza çıkarken 44-45 puan ise yeterli olabilecek gibi duruyor.

SON 10 HAFTADAKİ PUAN TABLOSU YOL GÖSTERİCİ OLACAK

Ligde kalma barajı hesaplamaları için henüz erken olan ligde özellikle son 10 haftaya girilirken oluşan puan tablosu daha belirleyici ve yol gösterici olacak.

SON 10 SEZONDA LİGDE KALMA BARAJLARI

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum