LİGLERLE İLGİLİ KARAR İSTİŞAREYLE ALINMALI

LİGLERLE İLGİLİ KARAR İSTİŞAREYLE ALINMALI
TFF Başkanı Nihat Özdemir’in açıklamasını değerlendiren Basın Sözcüsü Güven Öten, “TFF başkanının kişisel görüşüdür. Ülkede sağlık bakanlığı var, bilim kurulu var, diğer bakanlıklar var. Bunlarla istişare edilip karar verilmesi lazım. Beklemedeyiz...

TFF Başkanı Nihat Özdemir’in açıklamasını değerlendiren Basın Sözcüsü Güven Öten, “TFF başkanının kişisel görüşüdür. Ülkede sağlık bakanlığı var, bilim kurulu var, diğer bakanlıklar var. Bunlarla istişare edilip karar verilmesi lazım. Beklemedeyiz. Federasyonun kararına uyacağız” dedi.

Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Güven Öten, tüm kulüpler gibi federasyonun alacağı kararı beklediklerini buna göre hareket edeceklerini söyledi.

‘TEST KONUSU 2,-2,5 HAFTA ÖNCEKİ MESELE’

Gündemdeki konularla ilgili Pusula’ya değerlendirmelerde bulunan Güven Öten, Teknik Direktörü Bülent Korkmaz’ın ağzından basına yansıyan “Konyaspor’da koronavirüs testi negatif çıktı” haberlerine açıklık getirdi. Bülent Korkmaz’ın bahsettiği testin 2-2,5 hafta önceki bir konu olduğuna dikkat çeken Güven Öten, “O zaman biraz da isteğe bağlı olarak yapılmıştı. Bu duyulunca niye bazı kuramlardan Konyaspor’a yapılıyor da bize yapılmıyor, biz de istiyoruz gibi talepler olmuş. Dolayısıyla biz zor duruma düşmemeleri için gündeme getirmedik. Basına bir açıklama yapmadık. Bülent hoca röportajında söylemiş, Bülent hoca söylemese zaten kimsenin gündeminde yoktu. Gelinen noktada hiç kimsede yok desek abes bir durum olur. Memleketinde olan da var. Antalya’da olan da var. Önceki bir konunun şu anda gündeme getirmenin bir yararı yok. Bizim de gündemimizde yok” dedi.

‘LİGLE İLGİLİ İSTİŞAREYLE KARAR ALINMASI LAZIM’

TFF Başkanı Nihat Özdemir’in geçtiğimiz günlerde yaptığı, “Hedefimiz, ligi ve Türkiye Kupası'nı oynayarak sonlandırmak. Hiçbir zaman ligi tescil etmeyi düşünmedik. Ana hedefimiz ligleri seyircili veya seyircisiz olarak sonlandırmaktır. Haziran başı veya Temmuz ayı başında başlasak dahi, ki bunla ilgili 10 tane çalışma yaptırdık. En geç Ağustos ayının ortalarında Süper Lig'imizi tamamlarız, Ziraat Türkiye Kupası'nı bitirebiliriz” şeklindeki açıklamalarını değerlendiren Öten, “TFF başkanının kişisel görüşüdür. ‘Tamamlanmasından yanayız’ dedi. Ama ülkede sağlık bakanlığı var, bilim kurulu var, diğer bakanlıklar var. Bunlarla istişare edilip karar verilmesi lazım. Bir kere Mayıs ayına kadar kimsenin açıklama şansı olmaz. Mayıs başında gidişata göre; bu kararı ya uygularlar, ya revize ederler ya uzatırlar. Şu anda hiçbir şey demenin anlamı yok. Federasyon başkanının kestirip atması da sıkıntı olurdu. “Ligleri tescil edeceğiz” dese bu sefer farklı tepki gelecekti. “Gönlüm bitmesinden yana, ileriki dönemlerde gidişata göre kararlar alınır” dedi. Hepimiz beklemedeyiz” diye konuştu.

‘FERDİ ÇIKIŞLARIN FAYDASI YOK’

“Ligler devam etmeli şeklinde” yapılan kişisel ve ferdi sivri açıklamaların faydası olmadığını ifade eden Öten, Konyaspor Kulübü olarak federasyonunun alacağı her türlü karara uyacaklarını belirterek, “Nihat beyin de bu tür açıklamalara karşı bir tepkisi oldu. Hatta bizzat arayarak “Kimse ferdi açıklamalar, yapmasın kafalar karışıyor” diye tepki gösterdiğini öğrendik. Biz federasyonun vereceği karara uyarız. Sonuçta federasyonun kararına itiraz etme hakkınız da yok. Federasyon oynatacağım derse “ben oynamayacağım” diyemezsiniz ligden “çekiliyorum demeniz” lazım. Bu tür ferdi ve sivri açıklamalar şu ortamda uygun değil. Başkanımız da bu konuda hiç açıklama yapmadı. Bu konuda çok hassas. Federasyonun kurullara danışarak alacağı karara her takım gibi biz de riayet edeceğiz ama önce sağlık diyoruz.  Şu anki konuşmaların tamamı afaki, ferdi konuşmalardır. Bunların hiçbir kulübe faydası yoktur. Hocamız da, takımı “fiziksel olarak hazırlarsınız ama psikolojik olarak şu ortamda en zor olanıdır” diyor. Biz federasyonun alacağı kararlara göre hareket tarzımızı belirleyeceğiz” dedi.

‘FUTBOLCU ÖDEMELERİ YAPILMIYOR’

Son günlerde Avrupa’da ve Türkiye’de gündeme gelen futbolcu ve teknik heyet ücretlerinde indirim konusunun Konyaspor kulübünde gündeme gelip gelmediğiyle de ilgili açıklamalarda bulunan Basın Sözcüsü Güven Öten şunları söyledi: “Gidişat belli olsun ona göre karar alınacak. Ligler diyelim ki tescil edilirse, “oynanmayan maçların ücreti futbolculara ödenir mi ödenmez mi?” federasyon ona göre karar alacaktır. Şu anda tüm kulüplerde futbolcu ödemeleri durdu. Sadece bizde değil, tüm kulüplerde. Kulüpler de futbolcular da beklemede haliyle. Sonuçta oyuncular oynadığı tarihe kadarkini alacak. Biz zaten onun bir kısmını kapatmıştık. Oynanmayan kısımla ilgili ne karar alınır, ortak bir karar mı alınır mı bilemiyoruz. Sonuçta 31 Mayıs’ta bitecek sözleşmeler var. Bunlar iptal edilmiş durumda. Lig devam ederse mevcut oyuncuları sözleşmeleri sezon tamamlanıncaya kadar uzamış olacak. Kulüp olarak kendi içimizde kendi imkânlarımızla, süreci götürmeye çalışıyoruz. Bir şeyler netleşirse muhakkak federasyon da, FIFA’dan gelecek desteklerle, kulüpleri destekleyecektir diye düşünüyoruz. Biz değil herkes aynı durumda. Büyük kulüplerin işi daha da zor. Giderleri daha fazla, borçları daha fazla. Şu anda herkes beklemede yani. Şu anda bir şey söylemenin bir anlamı yok. Çünkü her söylediğin şey her an değişebilecek durumda. Biz federasyonun alacağı karara uyacağımızı belirttik. Diğer personelimize gelince çalışanlarımızın maaşını ödedik. Kısa dönem çalışma ödeneği için de başvuru yaptık. Nisan’da da kısa çalışma ödeneğinden gelecek destekle yolumuza devam edeceğiz. Şu anda her yeri kapattık. Bazı personelimiz home ofis çalışıyor. Sayısı çok az, birkaç kişi nöbetleşe gelip gidiyor. İnsanları bir araya getirmemeye çalışıyoruz. Başkanımız da bu konuda çok hassas.”

‘MEHMET YILDIRIM, HOCAMIZLA İSTİŞARE HALİNDE’

Gelecek sezon planlamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Güven Öten, “Allah etmesin bu kadar hastalık varken bunları gündeme getirmeyiz. Şu anda netleşen bir şey de yok. Şu gitsin bu kalsın diyeceğimiz bir ortam da yok. Ama sportif direktörümüz Mehmet Yıldırım, hocamızla devamlı istişare içinde. Mutlaka boş duracak durumları yok. Herkes bir altyapı oluşturuyor. Hocamızda kafasında bazı planlamalar yapmaya başlamıştır. Altyapıda portföyümüzde olan oyuncular var tabi ki. Ama transferin bile ne zaman olacağı, ligin ne zaman biteceği bir muamma” ifadelerini kullandı.

‘ALLAH VATANIMIZI MİLLETİMİZİ KORUSUN’

Virüs illetinden bir an önce kurtulmayı dilediklerini ifadeden Güven Öten, “Futbol temaşadır. Zaten seyircisiz oynanan maçlar da anlamsız bir şey. Eğer olur da ligler devam ederse, riske girmemek adına, yine seyircisiz oynatırlar gibi geliyor. Bunun da çok tadı tuzu olmuyor. Sırf tamamlanmış olması için yapılacak diye düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki sezona Konyaspor, seyircisiyle, takımıyla iyi bir başlangıç yapacaktır. Allah vatanımızı, milletimizi, herkesi korusun. Bu virüs illetinden bir an önce kurtulup güzel günlerimize dönmeyi ümit ediyoruz” diye konuştu. M. Mustafa Özdemir

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.