Likidite yeterliliğinin ölçülmesi ve değerlendirilmesinde değişiklik

Likidite yeterliliğinin ölçülmesi ve değerlendirilmesinde değişiklik
ANKARA (AA) - Yabancı para likidite yeterlilik oranının hesaplamasında, dövize endeksli varlıkların yabancı para varlık olarak dikkate alınabilmesinde...

ANKARA (AA) - Yabancı para likidite yeterlilik oranının hesaplamasında, dövize endeksli varlıkların yabancı para varlık olarak dikkate alınabilmesinde süre uzatıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) Bankaların Likidite Yeterliliğinin Ölçülmesine ve Değerlendirilmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, dövize endeksli varlık ve yükümlülüklerin, yabancı para likidite yeterlilik oranının hesaplamasında yabancı para cinsinden varlık ve yükümlülük olarak dikkate alınabilmesinde süre 31 Aralık 2016'ya kadar uzatıldı. Ayrıca toplam likidite yeterlilik oranının hesaplanmasında ise Türk parası cinsinden varlık ve yükümlülük olarak dikkate alınmaya devam edilecek.

Tebliğ, 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.