LİSE ÖĞRENCİSİNİN İSTEĞİNE EMNİYET KAYITSIZ KALMADI

LİSE ÖĞRENCİSİNİN İSTEĞİNE  EMNİYET KAYITSIZ KALMADI
Sosyal medya hesabından, Konya İl Emniyet Müdürlüğünü etiketleyerek puzzle isteyen 16 yaşındaki Betül İnce’nin mesajı karşılıksız kalmadı. Büyük şaşkınlık yaşadığını ifade eden İnce, bir puzzle de Konya Emniyeti için yapacağını söyledi

Konya Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatının 175 yaşını kutladığı Polis Haftası’nda anlamlı bir davranışa imza attı. Konya’da yaşayan 16 yaşındaki lise öğrencisi Betül İnce, koronavirüs tedbirleri kapsamında 20 yaş altına getirilen sokağa çıkma yasağının ardından evdeki vaktini hobileriyle değerlendirmek istedi. En büyük hobisinin puzzle yapmak olduğunu dile getiren İnce, evden çıkma yasağı nedeniyle bu isteğin sosyal medya hesabından Konya İl Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. Mesajını karşılıksız bırakmayan ekipler, İnce’nin evine giderek puzzle hediye etti. Konya İl Emniyet Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yayınladığı video ile "Sosyal medya aracılığıyla bizden ufak bir istekte bulunan sevgili Betül'ümüzü kırmadık. Sen yeter ki evde kalıp hobilerinle ilgilen Betül. Biz senin için her yerdeyiz" mesajını paylaştı. 

puzzle.jpg

‘HİÇ BEKLEMİYORDUM’

Puzzle yapmayı çok sevdiğini dile getiren Betül İnce, daha önce yaptığı puzzleların fotoğrafını çekerek ‘"Karantinada oyalanmalık bişeyler lazım komiserim. Bunlar gibi’ mesajını Konya Emniyet Müdürlüğünün sosyal medya hesabından paylaştı. Küçük kızın isteğini karşılıksız bırakmayan ekipler, kendisine puzzle hediye etti. Mesajının karşılık bulacağını beklemediğini dile getiren İnce, “Puzzle yapmayı seviyorum ve eğlenerek yapıyorum. İlk puzzlemı 1,5 ayda bitirmiştim ama şimdi bin parçalık puzzleları 1 haftadan daha kısa bir sürede bitirebiliyorum. Evde de bu şekilde vakit geçirmeye çalışıyorum. Normalde de çok sosyal birisi değilim, fazla dışarı çıkmıyordum ama yasak gelince, çıkmıyor olsam bile artık çıkamayacağımı bilmek tedirgin ediyor beni. Son yaptığım puzzlemı da tamamlamıştım. Evden de çıkamayacak olunca bu süreyi yeni bir puzzle yaparak değerlendirmek istedim, yapmayınca boşluk hissediyordum. Twitter’da polisin, jandarmanın ve belediye ekiplerinin evden çıkamayan insanların için bir şeyler aldıklarını görüyordum. Umudum yoktu ama ben de yapmak istedim. Twitter hesabımdan yaptığım puzzleların fotoğraflarını çekip, Konya Emniyetini etiketleyerek paylaştım. Hiç beklemiyordum ama görmüşler. Benden isim adres ve telefon numarası istediler, 2 gün içerisinde getirdiler” dedi.

puzzle-4.jpg

‘HEYECANDAN KALBİ DURACAKTI’

Betül İnce’nin annesi Fatma İnce, kızının Konya Emniyet Müdürlüğünden cevap alınca çok mutlu olduğunu, kapı zili çaldığında ise kızının heyecandan neredeyse kalbinin duracağını ifade ederek, “Kızım emniyet müdürlüğüne sosyal medya hesabından ulaşmış, onlar da sağ olsunlar duyarlı davranmışlar, karşılıksız bırakmamışlar. Çok teşekkür ederiz böyle bir şey yaptıkları için bizim çok hoşumuz gitti. Kapımıza kadar gelmişler, kızımın isteğini geri çevirmemişler Allah bin kere razı olsun emniyet teşkilatımızdan. Hem bizi hem de kızımızı sevindirdiler. Kızım, zil çalınca aşırı derecede heyecanlandı, sanki kalbi duracaktı, konuşamadı bile. Polisler getirince kızım hemen açıp yapmaya başladı.” diye konuştu.

puzzle-3.jpg

BİR PUZZLE DA KONYA EMNİYETİNE

Kendisine yaptıkları bu jesti hiç unutmayacağını kaydeden Betül İnce, polis ekiplerinin hediyesi için teşekkür etti. Kendisinin de ileride polis olmak istediğini kaydeden İnce, “Puzzlemı yarına kadar bitireceğim, yarın ablamın doğum günü ve ona hediye edeceğim. Bir karar aldık, bir sonraki puzzlemı da Konya Emniyeti için yaparak onlara hediye edeceğim” şeklinde konuştu. (Dilhan Dumanoğlu)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.