Liseli ayakkabıcıların hedefi "marka" olmak

Liseli ayakkabıcıların hedefi "marka" olmak
Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi bölümü öğrencileri tasarladıkları ayakkabıların üretimini de yaparak markalaşmaya hazırlanıyor - Okul Müdürü Şener: - "Çocuklarımız bu bölümde sadece öğretmenin verdiği tekniği deği

ANKARA(AA) - ÖZNUR GÜVEN - Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi bölümünde okuyan meslek lisesi öğrencileri tasarladıkları ayakkabıların üretimini de yaparak markalaşmayı hedefliyor.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nazan Şener, Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi bölümü öğrencilerinin çalışmaları hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da ayakkabı sanayiciliği ve teknolojisi alanında eğitim veren tek okul olduklarını belirtti.

Bölümde, 10, 11 ve 12'inci sınıf öğrencilerinin eğitim aldığını anlatan Şener, atölyedeki üretimden kar amacı gütmediklerini, en büyük karlarının öğrencilerin yaptıkları işlerin beğenilmesi olduğunu dile getirdi. Şener, "Çocuklarımız bu bölümde sadece öğretmenin verdiği tekniği değil işin müşteriye en uygun şekilde nasıl sunulacağını da öğreniyor. Bu yönümüzü daha da geliştireceğiz. En büyük hedefimiz tanınmış bir marka olarak ortaya çıkmak" diye konuştu.

Bölümün istihdam imkanının yüksek olduğunu ancak tanıtıma ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Şener, "Ankara'daki bazı ayakkabı firmaları ve Ayakkabıcılar Odasından destek alıyoruz. Ayrıca atölyemizde kişiye özel üretim de yapıyoruz. Toplu seri üretim boyutunda donanımlı atölyeye sahip değiliz. Bölümümüz, öğrencilerin kendi tasarımlarını üretmeleri açısından önemli" dedi.

- "Ayak sağlığına ilişkin dersler veriyoruz"

Üretilen ayakkabıların ayak sağlığının koruması açısından önemli olduğunun altını çizen Şener, "Öğrencilerimize ayak sağılığına ilişkin dersler de veriyoruz" ifadesini kullandı.

Öğrencilerin sürekli üretim için koşullanması halinde kaliteden ödün verilebileceğini anlatan Şener, bu nedenle talebe bağlı üretim yaptıklarını söyledi.

Sürekli üretim için irtibat halinde olunan firmalar bulunması gerektiğine işaret eden Şener, "Biz konularımız gereği uygulanması gereken modelleri uyguluyoruz. Bu arada sipariş gelirse de üretim yapıyoruz. Bunda hedef tabii ki üst düzeyde olmalı ama kapasitemizin üzerine çıkmaya çalışırsak bu sefer piyasayla rekabet başlar ve kaliteden ödün verilmeye başlanır" değerlendirmesinde bulundu.

- Hedef devlet tiyatroları

Şener, öğrencilerin günlük ihtiyaçlara uygun üretimin yanında geleneksel tarzda da üretim yaptıklarını, son olarak gerçekleştirdikleri Osmanlı çarıklarıyla ilgili projenin çok beğenildiğini belirtti.

Çeşitli defileler için kostüm ayakkabıları da yaptıklarını aktaran Şener, bu yılki hedeflerinin Devlet Tiyatroları kostümleri için sipariş almak olduğunu dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.