Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite, Kırımoğlu'nu kabul etti

Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite, Kırımoğlu'nu kabul etti
Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite:- "Rusya’nın yasa dışı Kırım işgalinin devam ettiği, Minsk Anlaşmaları'nın tam olarak uygulanmadığı süreçte bu ülkeye yaptırımların kaldırılmasına karşıyız"

VİLNİUS (AA) - Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, "Rusya’nın yasadışı Kırım işgali devam ettiği, Minsk Anlaşmaları'nın tam olarak uygulanmadığı süreçte bu ülkeye yaptırımların kaldırılmasına karşıyız. Bu konuda pozisyonumuz çok tutarlı." dedi.

Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite, Vilnius'taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Kırım Tatar halkının lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nu kabul etti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov ile Litvanya Tatarlar Derneği Başkanı Adas Jakubauskas’ın da katıldığı kabulde, Kırım'daki insan hakları ve demokratik özgürlük ihlallerinin ele alındığı bildirildi.

Litvanya’nın, Kırım’ın işgali ve ilhakını tanımadığını vurgulayan Grybauskaite, zor günler geçiren Kırım Tatarları ve tüm Ukrayna halkını desteklediklerini belirtti.

Grybauskaite, "Rusya’nın yasadışı Kırım işgali devam ettiği, Minsk Anlaşmaları'nın tam olarak uygulanmadığı süreçte, bu ülkeye yaptırımların kaldırılmasına karşıyız. Bu konuda pozisyonumuz çok tutarlı. Kırım’ın bugünkü durumu çok istikrarsız. Bölgede yangınların genişlenmesine sebeb olabilir." ifadelerini kullandı.

Kırım’ın bir Rus askeri üssü olmasının Litvanya’yı ciddi şekilde endişelendirdiğini dile getiren Grybauskaite, işgalden sonra yarımadaya 24 bin 500 askerin konuşlandırıldığının altını çizdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.