Litvanya maçında bir Konyalı

Litvanya maçında bir Konyalı
Konyaspor U15 takımının gelecek vadeden futbolcularından Abdülsamet Kaya, milli forma ile ilk maçına çıktı. Genç oyuncu 2-1 kazanılan Litvanya maçının 60.dakikasında oyuna girerek ay-yıldızlı formayı sırtına geçirdi

Türkiye U15 takımının kadrosuna davet edilen Atiker Konyasporlu Abdülsamet Kaya, Gürcistan’da oynanan Litvanya maçının 60. dakikasında oyuna girdi. Milli forma ile yaklaşık 30 dakika sahada kalan Konyalı futbolcu, ay-yıldızlı takım adına mücadele etti. Milliler karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

‘ÇALIŞMALARIMIZIN KARŞILIĞINI ALIYORUZ’

Konyaspor Gençlik Gelişim Menajeri Taner Ay, altyapıda büyük bir ivme kazandıklarını ve bunun meyvesini almaya başladıklarını söyledi. Ay, “Yaklaşık 2,5 yıldır Gençlik Gelişim Akademisi’nde gece gündüz çalışıyoruz. Bunun karşılığını da genç milli takımlara gönderdiğimiz oyuncularla almaya başladık. Milli takıma sadece Abdülsamet de gitmedi. U16 takımımızdan Furkan Şimşek ve U14 takımımızdan Antalya’da yapılan milli takım bölge karmasına 8 oyuncu gönderdik” dedi.

‘PLANLI VE PROGRAMLI ÇALIŞIYORUZ’

Gençlik Gelişim Akademisi olarak her şeyi en ince çizgisine kadar düşündüklerini ifade eden Ay, “Konyaspor altyapısı ile Anadolu Selçukspor altyapısını bir araya getirerek Konyaspor Gençlik Gelişim Akademisi’ni oluşturduk. Bunun bünyesinde çeşitli okullarda taramalar yaptık. Türkiye genelinde tespit ettiğimiz oyuncuları hem Konyaspor hem de Anadolu Selçukspor’un alt yaş gruplarına kazandırdık” diye konuştu.

‘UZUN ZAMANDIR MİLLİ TAKIMA OYUNCU GÖNDERMİYORDUK’

Taner Ay, Konyaspor’dan en son Ali Dere’nin milli takıma gittiğini hatırlatarak, “Uzunca bir zaman Konyaspor altyapısından milli takımlara futbolcu gitmiyordu. Geçen yıl U12 takımımız uluslararası turnuvada Bursaspor ile final oynadı. U13 ekibimiz Türkiye genelinde 5. oldu. U14’teki çocuklarımız şampiyonluğu son maçta kaybetti. U15 takımımız grubunu şampiyon tamamladı ve Türkiye finallerine giderek Türkiye genelinde 4. oldu. Emeği geçen herkese akademi adına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Hasan Yıldırım

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.