Lokal anestezi ile aile yanında sünnet

Lokal anestezi ile aile yanında sünnet
Baharın gelmesi ile birlikte çocuklarını sünnet ettirmek isteyen ailelerin sayısı artmaya başladı.

Baharın gelmesi ile birlikte çocuklarını sünnet ettirmek isteyen ailelerin sayısı artmaya başladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Özel Büyükşehir Hastanesi Üroloji Doktoru Mehmet Ardıç, çocukların ailelerinin yanında uyutmadan ve lokal anestezi altında sünnet işlemini gerçekleştirdiklerini belirtti.

“SÜNNET ESNASINDA TELEFONDAN OYUN OYNAYABİLİR”

Sünnetin her yaşta yapılabileceği söyleyerek konuşmaya başlayan Dr. Ardıç, “Aile ile birlikte sünnet odasında gerçekleşen işlemde, sadece sünnet bölgesinin kenarına lokal anestezi yapılır. Yaklaşık 5 saniye süren bu işlem sonunda oluşan hafif ağrı yaklaşık 10 saniyede geçer. Daha sonra yaklaşık 10 dakika bekleyip sünnet işlemine başlanır. Bu esnada okul çocuğu ise kitap okuyabilir veya tablet, telefon ile oyun oynayabilir. Çocuk sünnet işlemini görmez. 10 dakika kadar bir sürede cerrahi olarak sünnet tamamlanır. Sünnet yapılırken hiç bir ağrı duymaz. Lokal anestezide çocuğun aç kalması veya çocuktan kan alınması gerekmez. Sünnet sonrası yürüyerek gidebilir. Bebekler için bez altına bardak konularak işlem tamamlanır. Sünnet için cerrahi ve plastik kelepçe gibi dikişsiz yöntemler vardır. Bu yöntemlerin hepsi başarı ile uygulanabilir fakat ileri yaşam için cerrahi sünnet daha uygundur” dedi.

“HIZLICA NORMAL HAYATA DÖNÜYORLAR”

Dr. Ardıç, sünnet sonrası, ailelerin çocuklarında sadece hekimin vermiş olduğu ağrı kesici ilaçları kullanmalarını ve sünnet bölgesi etrafına krem kullanmaları gerektiğini vurguladı. İlk gün oluşabilecek ağrıların normal olduğunu belirten Dr. Ardıç, daha sonraki günlerde çocukların normal hayatlarına hızlıca dönebildiklerini söyledi. İşlem sırasında atılan dikişlerin 10 güne kadar kendiliğinden eridiğini belirten Dr. Ardıç, herhangi bir dikiş aldırma işleminin olmadığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.