Londra'da Terör Saldırısı

Londra'da Terör Saldırısı
İngiltere Terörle Mücadele Birimi Komiser Yardımcısı Mark Rowley, Londra’yı hedef alan saldırıların sonucunda saldırgan dahil 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını söyledi

İngiltere Terörle Mücadele Birimi Komiser Yardımcısı Mark Rowley, Londra’yı hedef alan saldırıların sonucunda saldırgan dahil 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını açıkladı.

Rowley yaptığı açıklamada, Londra’nın kalbi olarak nitelendirilebilecek İngiliz parlamentosu, başbakanlık ve bakanlıkların bulunduğu Westminster’daki silahlı saldırının tek bir kişi tarafından gerçekleştirildiğinin düşündüğünü, saldırganın güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Rowley olayda saldırgan ve bir polis dahil 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını açıkladı.

Rowley, “Saldırı bir aracın Westminster Köprüsü üzerinde ilerlemesiyle başladı. Araç insanlara çarparak yaralanmaların neden oldu. Bu sırada törenden gelen üç polis de yaralandı. Daha sonra araç İngiliz parlamentosu yakınlarında çarparak durdu. Elinde bıçak olan saldırgan İngiliz Parlamentosu'na girmeye çalıştı.” ifadelerini kullandı.

Yoğun güvenlik tedbirlerinin devam ettiğin belirten Rowley, “Şu anda sadece bir saldırganın olduğunu düşünüyoruz. Bölgede gerekli her türlü tedbiri alıyoruz.” dedi.

Rowley, görgü tanıklarından İngiliz polisiyle bilgi paylaşmalarını istedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.