Los Angeles'ı Kendine Hayran Bırakan Türk!

Los Angeles'ı Kendine Hayran Bırakan Türk!
Los Angeles'ı Kendine Hayran Bırakan Türk! Los Angeles Filarmoni Orkestrası yeni sezonu, Türk görsel medya sanatçısı Refik Anadol’un imzasını taşıyan video konserle açtı.

Orkestranın, Walt Disney Konser Salonu’nda yapılan sezon açılışında, video ve konser deneyimini farklı bir şekilde biraraya getirmeyi hedefleyen "In/Sight" konser serisinin ilki sanatseverlerle buluştu.

Serinin ilk performansında, Edgar Varese'in "Visions of America; Ameriques" bestesi, İstanbul doğumlu görsel sanatçı Refik Anadol'un, konser salonunu farklı mekan ve boyutlara ulaştıran, mekana özgü medya düzenlemesi eşliğinde sunuldu.

MİCROSOFT'TAN ANADOL'A "EN İYİ VİZYON" ÖDÜLÜ

Sanatçı Refik Anadol, teknolojiyi klasik müzikle buluşturan gösterisine ilişkin Anadolu Ajansı AA muhabirine, Los Angeles Filarmoni Orkestrası'nın 2014-2015 sezonu için planladığı yeni konser serilerinde video sanatçısı olarak yer almaktan gurur duyduğunu dedi.

Projesi hakkında bilgi veren Anadol, bu teknolojiyi oluşturmaya öncelikle geçen sene Kaliforniya Üniversitesi’nde yüksek lisans hazırlıkları sırasında başladığını, Microsoft'un projesine "En İyi Vizyon" ödülü vermesi sonrasında finansal destekle bir sene süren ar-ge çalışması yaptığını anlattı.

Yoğun çalışmaların ardından bu projenin ortaya çıktığını ifade eden Anadol, projeye hususi yazılım geliştirerek, yedi sahıslık bir ekibi yönettiğini dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.