Lübnan'da iki Kuveytli öldürüldü

Lübnan'da iki Kuveytli öldürüldü
Lübnan Dağı bölgesinde lokanta sahibi iki Kuveyt vatandaşı başından silahla vurulmuş bulundu

BEYRUT (AA) - Lübnan Dağı bölgesinde lokanta sahibi iki Kuveyt vatandaşının başından silahla vurulmuş şekilde ölü bulunduğu bildirildi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'da yer alan habere göre, Lübnan Dağı bölgesindeki Kahale kasabasında yer alan restoranın sahibi iki Kuveyt vatandaşı, işlettikleri mekanda başından silahla vurulmuş şekilde ölü bulundu.

Restoranın bodrum katında cesetleri bulunan 58 yaşındaki Hüseyin Nassar ve 56 yaşındaki Nebil Yakup el-Garib'in olay günü Kuveyt'e seyahat edecekleri bilgisi paylaşıldı.

Olay yerine ulaşan Lübnan polisinin, restoranın etrafını güvenlik kordonu altına alarak adli delilleri topladığı ve soruşturma başlattığı öğrenildi.

Öte yandan yerel basına konuşan Kahale Belediye başkanı George Beccani, olayın büyük ihtimalle kişisel anlaşmazlıklardan çıktığını ve terör saldırısı olmadığını değerlendirdiklerini açıkladı.

Geçen ay, Suudi Arabistan'ın, Lübnan’a yapacağı 4 milyar dolarlık askeri yardımı askıya alması, "Hizbullah'ın Suriye, Yemen ve Bahreyn'de yürüttüğü siyasete Riyad yönetiminin tepkisi" olarak yorumlanmıştı. Bu kararın ardından da Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt ve Katar, vatandaşlarına, güvenlik endişeleri gerekçesiyle Lübnan'a seyahat edilmemesi uyarısı yapmıştı.

Son olarak Suudi Arabistan, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin oluşturduğu Körfez İşbirliği Konseyi de Hizbullah'ı "terör örgütü" ilan etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.