LYS SINAV SORULARI NE ZAMAN YAYINLANIR?

LYS SINAV SORULARI NE ZAMAN YAYINLANIR?
Üniversite adayları için kritik sınavlardan bir tanesi olan LYS Sosyal Bilimler sınavı, bugün başladı.

Üniversite adayları için kritik sınavlardan bir tanesi olan LYS Sosyal Bilimler sınavı, bugün başladı. Binlerce öğrenci sıralarda ter dökerken veliler ise dualarla onları bekliyor. 2017 LYS 4 Tarih, Coğrafya, Felsefe ve Din Kültürü sınav soruları adaylar tarafından cevaplandırılıyor. Peki 10 Haziran 2017 Cumartesi LYS sınav soruları ne zaman yayınlanacak? ÖSYM, bu konu hakkında açıklama yaptığı an detayları öğrenebilirsiniz.

Binlerce öğrencinin heyecanla beklediği LYS 4 Sosyal Bilimler sınavı bu sabah başladı. İstediği üniversiteyi kazanmanın hayali ile uzun bir dönemdir çalışmalarını sürdüren öğrenciler zorlu sınava girdiler. Sınav bitiminin ardından ise 10 Haziran Cumartesi LYS sınav soruları merak konusu olacak. Doğru ve yanlışlarını kontrol etmek isteyen adaylar LYS 4 Tarih, Coğrafya, Felsefe ve Din Kültürü sorularının yayınlanmasını bekleyecek. Peki 2017 LYS soruları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

LYS SINAV SORULARI NE ZAMAN YAYINLANIR?

10 Haziran 2017 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan LYS 4 sınav sorularının ne zaman yayınlanacağı hakkında ÖSYM tarafından henüz bir bilgi gelmedi. Detaylar geldikçe bu başlık altından öğrenebilirsiniz.

ÖSYM BAŞKANI DEMİR'DEN LYS AÇIKLAMASI

ÖSYM Başkanı Ömer Demir, AA muhabirine 10 Haziran'da başlayacak LYS'lere ilişkin açıklamalarda bulundu. LYS'lere başvuran toplam öğrenci sayısının 1 milyon 72 bin 396 olduğunu bildiren Demir, bu yıl 81 il dışındaki sınav merkezlerine ilk kez 39 ilçedeki merkezlerin de eklendiğini kaydetti.

Sınav binalarına ilişkin de bilgi veren Demir, LYS1'in 2 bin 594, LYS 2'nin bin 490, LYS 3'ün

2 bin 582, LYS 4'ün bin 714, LYS 5'in ise 429 binada gerçekleştirileceğini ifade etti.

Demir, bu yılki sınavın içerik ve müfredata uygunluk bakımından önceki yıllardan bir farkının bulunmadığını dile getirerek, LYS'nin önceki senelerde olduğu gibi toplam 5 oturumda tamamlanacağını hatırlattı.

Ömer Demir, bu yıl LYS'lerdeki tek yeniliğin öğrencilere açık uçlu "kısa cevaplı" soruların yönetilmesi olduğunu, 2017 LYS'lerde sorulacak sözel ve sayısal açık uçlu soru örneklerinin "osym.gov.tr" resmi internet sitesinden adayların erişimine sunulduğunu dile getirdi.

KISA CEVAPLI SORULAR SONDA OLACAK

Kısa cevaplı soruların, yanıtı bir sözcük, bir sayı ile adaylar tarafından cevap kağıdına yazılan veya kodlanan sorulardan oluşacağını anlatan Demir, şöyle devam etti:

"Her LYS oturumunda (LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 ve LYS-5) üçer kısa cevaplı açık uçlu soru sorulacak. Adaylara LYS-1 oturumunda matematik alanından 3, LYS-2 oturumunda fizik, kimya ve biyoloji alanlarından birer tane olmak üzere toplam 3, LYS-3 oturumunda coğrafya alanından 1, Türk Dili ve Edebiyatı alanından 2, LYS-4 oturumunda tarih alanından 1, coğrafya alanından 1 ve felsefe alanından 1 olmak üzere toplam 3, LYS-5 oturumunda ilgili dilden 3 tane kısa cevaplı soru yöneltilecek. Açık uçlu sorular, testlerin sonlarında yer alacak."

17-18 HAZİRAN TARİHLERİNDE LYS-2, LYS-5, LYS-3 UYGULANACAK

17-18 Haziran tarihlerinde ise adaylar fen bilimleriyle ilgili LYS-2, yabancı dil sınavı LYS-5 ve LYS-3 edebiyat-coğrafya alanlarında ter dökecekler.

17 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan LYS 2 fen bilimleri sınavı saat 10.00'da başlayacak, 135 dakika sürecek. Aynı gün gerçekleştirilecek LYS 5 yabancı dil sınavı ise 14.30'da başlayacak ve 120 dakika sürecek. LYS 3 edebiyat-coğrafya sınavı ise 18 Haziran Pazar saat 10.00'da başlayacak ve 120 dakika sürecek.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.