Macera parkında facia: Salıncak platforma çarptı(TIKLA&İZLE)

Macera parkında facia: Salıncak platforma çarptı(TIKLA&İZLE)
Mersin'de bir macera parkındaki salıncağın platforma çarpması sonucu salıncaktaki genç kızlardan birinin ayağı kırılırken, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Mersin'de bir macera parkındaki salıncağın platforma çarpması sonucu salıncaktaki genç kızlardan birinin ayağı kırılırken, kaza anı kaydedildi.

Olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirten işletme Müdürü salıncağın güvenlik sistemi ile çalıştığını, elektrik kesintisi ya da başka bir sorun yaşanmış olabileceğini söyledi.

Edinilen bilgilere göre, merkez Toroslar ilçesindeki bir macera parkına giden iki kız arkadaş, eğlenmek maksadıyla salıncağa bindi. Görevlinin serbest bıraktığı salıncak, platforma çarptı. Çarpmanın etkisiyle salıncakta olan kızlardan S.Y'nin ayağı kırıldı. Haber verilmesi üzerine olay yerine giden ambulansla Mersin Şehir Hastanesine kaldırılan S.Y gözlem altına alındı.

GÜVENLİK SİSTEMİYLE ÇALIŞIYOR

Parkın Müdürü Feridun Özdemir, salıncağın güvenlik sistemiyle çalıştığını anlattı. Salıncağın harekete geçebilmesi için platformun anahtarlama sistemi olan switche temas etmesi gerektiğini belirten Özdemir, "Güvenlik aşamalarından geçtikten sonra arkadaşımızı platforma aldık. Platform sıfıra dayanmadığı zaman sistem kullanılmıyor. Platform aslında merdiven. Salıncağa binebilmek için o merdivene çıkıyor arkadaşlarımız. Biz o merdivenden arkadaşlarımızın yeleklerini bağlıyoruz. Sonra o platformu sıfır noktasına getiriyoruz. Sıfır noktasına dayamazsak kontrol noktası hareket etmiyor. Burada elektrik kesintisi olabilir, farklı bir şey olabilir. Olay sırasında benim arkam dönüktü. Sonra da üzücü bir olay oluyor" dedi.

FİRMA OLARAK ARKADAŞIMIZIN YANINDA OLACAZ

Platform çekilmeden sistemin çalışmaması gerektiğini savunan Özdemir, kaza sonrası ilk müdahaleyi yaparak sağlık ekiplerine haber verdiklerini ifade etti. İki kişiden birinin taburcu edildiğini diğerinin ise tedavisinin devam ettiğini vurgulayan Özdemir, "Hastanede kendisiyle birebir ilgilendik. Şu an sağlık durumu iyi. Sol ayağına bir platin takıldı, kırık var. Maddi ve manevi süreç içerisinde firma olarak arkadaşımızın yanında olacağız" diye konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.