Maçın ardından

Maçın ardından
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Kocaman:"Maçın ilk yarısı ve 70. dakikaya kadar oyun tamamen bizim kontrolümüzdeydi. Bu seviyeye gelmek bizim adımıza sevindiriciydi"- "(Kulüplerin mali sıkıntısı) Futbol ölmek üzere. Dünyadaki en değerli şeylerden bir tan

İSTANBUL (AA) - Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında deplasmanda 0-0 sona eren Galatasaray maçında iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.

Türk Telekom Arena'da yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Kocaman, maçın 70 dakikalık bölümünde oyunun kontrolünü elinde bulundurduklarını vurgulayarak, "Galatasaray, Fenerbahçe'nin dünkü mağlubiyetinden sonra nispeten ufukta beliren Şampiyonlar Ligi isteğiyle maçın ritminde istediği seviyeye çekmek için çaba gösterecek gibi gözüküyordu. Maçın ilk yarısı ve 70. dakikaya kadar oyun tamamen bizim kontrolümüzdeydi. Bu seviyeye gelmek bizim adımıza sevindiriciydi" diye konuştu.

Tam sahada baskılı oynamaya çalıştıklarını anlatan Kocaman, "Bunu da başardık. Galatasaray'ın sahaya yerleşmesine izin vermedik. Hücumlarımızın net ve kaliteli olduğu konusunda olumlu konuşmak doğru olmayabilir ama oyunun bütününe bakıldığında sezonun ilk yarısının üstüne çıkabileceğimizi gösterdik. Performansımız, ligin ilk 5-6'sı arasındaki yarışta yer bulmak için bize umut verdi" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın son 30 dakikadaki baskısının normal olduğunu söyleyen Aykut Kocaman, "65-70. dakikadan sonraki baskı normal. Karşınızdaki büyük ve kendi sahasındaki kazanma refleksi yüksek olan bir takım. Bunları zaman zaman beceri ve beceriksizlik, zamana zaman da şansımızın yardımıyla savuşturmayı başardık. Gelecek yıllar adına çok değerli bir puan aldık. Yarışa güçlü bir şekilde devam edeceğimizin sinyallerini verdik" değerlendirmesinde bulundu.


- Kulüplerin mali sorunları


Aykut Kocaman, kulüplerdeki mali sorunlar nedeniyle futbolun ölmek üzere olduğunu bildirdi.

Ellerinde olanın kıymetini bilmeleri gerektiğini anlatan Kocaman, "Futbol ölmek üzere. Dünyadaki en değerli şeylerden bir tanesini el birliğiyle öldürme gayreti içindeyiz. Buna yönetici, teknik adam, futbolcu ve medya dahil. Elimizdeki altın tavuğu kesmek üzereyiz. Elimizdekilerin değerini bilmeliyiz. Onları geliştirmeli, onlarla kulüplerin bütçelerini düzeltmeliyiz. O olmadan batağa doğru gidiyoruz. Kulüplerimizin çoğu, kibar tabirle mali sıkıntı içinde. Esas itibarıyla sıkıntı değil. Bitmiş haldeyiz" şeklinde konuştu.


- "Ligdeki hedefimiz kupaya göre daha kolay gözüküyor"


Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmanın zor olacağını söyledi.

Deneyimli teknik adam, gelen bir soru üzerine, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Beşiktaş'la eşleştiklerini hatırlatarak, "Kupayı kazanmak için Beşiktaş'ı elemek zorundayız. Arkasında muhtemelen Fenerbahçe gelecek. Onu da eledikten sonra yine muhtemelen Galatasaray gelecek. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmaktan daha kolay gibi geliyor. Bugünkü performans, sadece lig için değil, kupa için de isteğimizi artırabilecek oyunlardan biriydi. Bunun üstüne çıkmamız gerekiyor. Kupa zorlu görünüyor. Sanki ligdeki hedefimiz kupaya göre daha kolay gözüküyor" şeklinde görüş belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.