Maçın ardından

Maçın ardından
Kasımpaşa Teknik Direktörü Çalımbay:-"Galip geldiğimiz için sevinçliyiz. Arkadaşlarımızın mücadelesinden çok memnunum"- Eskişehirspor Teknik Direktörü Aybaba:-"Oyuncularımız böyle oynamaya devam ederlerse gelecekle ilgili çok şey kazanırlar"

İSTANBUL (AA) - Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor'u 2-1 yendikleri maçta sergiledikleri futboldan memnun olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Çalımbay, Eskişehirspor'un son haftalarda iyi mücadele ettiğini belirterek, "Bizim için çok önemli bir maçtı çünkü uzun zamandan beri galip gelemiyorduk. Eksiklerimiz, sakatlarımız vardı ama ne olursa olsun bugün galip gelmemiz gerekiyordu. Çok güzel avantaj yakaladık, 2-0 öne geçtik. İkinci yarıda da çok iyi pozisyonlar yakaladık ama maalesef değerlendiremedik. Önemli olan galibiyetti" diye konuştu.

Rıza Çalımbay, futbolcularının karşılaşmada iyi oynadığını dile getirerek, "Maçın başından sonuna kadar herkes çok iyi mücadele etti. Eğer üstümüzdeki o gerginlik olmasaydı daha rahat bir maç olacaktı. Her şeye rağmen galip geldiğimiz için sevinçliyiz. Arkadaşlarımızın mücadelesinden çok çok memnunum. Sakat ve cezalı arkadaşlarımız geldikten sonra inşallah hedeflediğimiz yere gideceğiz. İlk yarıda gösterdiğimiz istikrarı bundan sonra da göstermek için çaba sarf edeceğiz" ifadelerini kullandı.



- Aybaba: "Böyle basit gol yemememiz lazım"



Eskişehirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, maçın hemen başında basit bir gol yediklerini vurgulayarak, "Bizim gibi büyük bir mücadele içine girmiş bir takımın böyle basit gol yememesi lazım. İlk yarının sonunda da basit bir gol yedik ve 2-0 oldu. İkinci yarı oyuncularımız inanılmaz mücadele ettiler, kutluyorum. Çok istekliydiler, çok arzuluydular, çok coşkuluydular. Böyle oynamaya devam ederlerse bir maç kaybetmiş olurlar ama gelecekle ilgili çok şey kazanırlar" diye konuştu.

Aybaba, futbolun hızlı oynanması gerektiğini aktararak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Futbolu niye hızlı oynayamıyoruz, niye Avrupa'nın kötü futbol oynayan ülkesiyiz, bunu bir düşünün. Maalesef oyunun büyük bir bölümü yerde, kalecinin elinde, dışarıda geçiyor. Hakem arkadaşlarımız futbol adına, hızlı oynama adına hiçbir şey yapmıyor. Futbolu geliştirelim diye de her gün program yapıyorlar. Futbolu geliştirmenin ne demek olduğunu üç dört derste futbolu yöneten herkese anlatalım."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.