Maçın ardından

Maçın ardından
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Karaman: "Belli zamanlar düştük ama her düştüğümüzde ayağa kalkmasını bildik"- Kasımpaşa Teknik Direktörü Çalımbay: "Eksiklerimizin sıkıntısını yaşadık. Çaykur Rizespor bizden fazla istedi"


RİZE (AA) - Spor Toto Süper Lig'de sahasında Kasımpaşa'yı 2-0 yenen Çaykur Rizespor'da teknik direktör Hikmet Karaman, "Belli zamanlar düştük ama her düştüğümüzde ayağa kalkmasını bildik" dedi.

Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

İkinci yarı puan açısından iyi görüntü çizmediklerini vurgulayan Karaman, "Kapasitemizi biliyoruz. Nerede yanlışlar, doğrular var... Geçen sezon da, bu sezonun ilk yarısında da düşüşler yaşadık. Bizim gibi diğer takımlar da yaşıyor. Türk futbolunun yarası bu. Sezon bittikten sonra 8-9 oyuncu gidiyor, 8-9 oyuncu geliyor. Teknik direktörler 2-3 kez değişiyor. Bir istikrar, bir oyun düzeni, takım resmini çıkarmakta zorlanıyoruz" diye konuştu.

Her kesimin yaptığı eleştiriyi anlayışla karşıladıklarını ve duygusal bağ ile bunun normal olduğunu kaydeden Karaman, "Bugün yendik, ne kahramanız, yenilseydik ne de kendini kaybeden bir takım asla olmayacaktık. Türk futbolunu tanıyoruz. Her düştüğümüzde ayağa kalkacak kapasitemiz var. Oyuncular bugün iyi mücadele etti. İkinci yarıda 7-8 dakikada Itandje ve Makiadi'nin çıkardığı toplar var. Futbol şansı yanımızdaydı. Antalya'da panik yaparak bu hataya gereksiz bir penaltı ile düşmüştük. Kapasitemizi oynamaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Ligi bir kenara bırakarak salı günü oynayacakları kupa maçına kilitlendiklerini belirten Karaman, "Bu oyuncular kupayı da sürdürüyor. Fiziksel ve zihinsel anlamda bir yorgunluk var. Başarılı bir şekilde buraya gelerek devam ettirdik. Medipol Başakşehir iyi bir takım. Turun ilk 90 dakikasını oynadık, zor bir doksan dakika daha bizi bekliyor" şeklinde görüşlerini aktardı.


- Kasımpaşa cephesi


Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise kendileri açısından çok ilginç bir maç olduğunu belirtti.

İlk yarı istedikleri şeyleri yapamadıklarını ifade eden Çalımbay, "İkinci yarı oyun şekli ve oyuncu değiştirerek iyi başladık. Çok iyi pozisyonlar yakaladık. Deplasmanda bir takımın bu kadar pozisyona gireceğini düşünmüyorum ama biz girdik. Hemen hemen orta saha ve forvetteki bütün oyuncular gol pozisyonuna girdi ama son vuruşlarda dikkatli olamadık. Direkten dönen, kaleciden dönen, kalenin içinden dönen toplar oldu" ifadelerini kullandı.

İkinci golü ani ataktan yediklerinin altını çizen Çalımbay, "Beklemediğimiz anda biz gol ararken golü yedik. Eksiklerimizin sıkıntısını yaşadık. Çaykur Rizespor bizden fazla istedi. Oyuncular çok çabaladı ve mücadele etti. Tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu.

Çalımbay, bu mağlubiyeti telafi etmeleri gerektiğini vurgulayarak, ikinci yarı oynanan oyundan memnun olduğunu ama defansif hatalardan memnun olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.