Maçın ardından

Maçın ardından
Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup:"Zaman zaman gerektiğinden fazla övülüyoruz, zaman zaman da gerektiğinden fazla eleştiri alıyoruz"-"Bir maç eksiğimiz var, hala her şey bizim elimizde. Üstün olan taraf biziz"


İSTANBUL (AA) - Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup, Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor'u 3-1 yendikleri maçta çok sayıda gol fırsatı kaçırmalarına rağmen net bir skorla galip geldiklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Oğuzhan, maçın başından itibaren hakimiyetin kendilerinde olduğunu anlatarak "Bu maçı almamız gerekiyordu, alacağımızı da biliyorduk. İyi hazırlanmıştık. İlk 10-15 dakika biraz ağır başladık çünkü Eskişehirspor kapandı. İlk golü bulduktan sonra daha fazla alan vereceklerini biliyorduk. Öyle de oldu. Pozisyonlara girdik. İkinci yarı epey pozisyon kaçırdık ama ona rağmen net bir skorla maçı aldık" diye konuştu.

Siyah-beyazlı futbolcu, kendileri hakkında yapılan değerlendirmelerin sağlıklı olmadığını savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zaman zaman gerektiğinden fazla övülüyoruz, zaman zaman da gerektiğinden fazla eleştiri alıyoruz. Biz Fenerbahçe'yi ilk maçta evimizde yendik, geçen hafta da Kadıköy'de mağlup olduk ama hala her şey bizim elimizde ancak farklı bir algı oluşturuluyor. Bir maç eksiğimiz var, hala her şey bizim elimizde. Üstün olan taraf biziz diye düşünüyorum. Bir futbolcu eleştiriye her zaman açık olmalı, her zaman onun üzerinde durmalı. Buna her zaman katıldım ama size demek istediğim birkaç şey var; bizi nasıl eleştiriyorsanız kendinizi de eleştirin. Avrupa'da bazı şeyler nasıl yazılıp çiziliyor bunlara bakın. Hepimiz bunlardan bir şeyler öğrenebiliriz. Biz nasıl en büyük oyuncuları örnek alıyorsak, bana göre sizlerin de bunları yapması gerekiyor."

Fenerbahçe maçından sonra çok eleştirildiklerini vurgulayan milli futbolcu, "Oyuncuların her zaman eleştiriye açık olması gerekiyor. Devre arasında verdiğim röportajda, gerektiğinden fazlasıyla övüldüğümüzü söylemiştim. 'Zamanı gelecek bize tam tersi olacak' dedim. Bana göre çok iyi giderken fazlasıyla övülmememiz gerekiyor. Yenilgiler sonrasında da o kadar fazla eleştirilmememiz gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.