Maçın ardından

Maçın ardından
Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş:"İlk 15 dakika oyun olarak yavaş başladık. Hızlı oynamaya başlayınca etkili ataklar geliştirdik ve golleri bulduk. İki takım arasındaki güç farkı oyuna ve skora yansıdı"- "Passolig ve cezalarla ilgili anlayamadığım konular


İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor'u 3-1 yendikleri maçta, iki takım arasındaki güç farkını oyuna ve skora yansıttıklarını söyledi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Güneş, Eskişehirspor karşısında oyunun hakimi olduklarını belirterek, "İlk 15 dakika oyun olarak yavaş başladık. Hızlı oynamaya başlayınca etkili ataklar geliştirdik ve golleri bulduk. İki takım arasındaki güç farkı oyuna ve skora yansıdı" dedi.

Rakiplerine oyun olarak üstünlük sağladıklarını vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Az gol attık. Maçın son bölümlerindeki iki pozisyon dışında rakibe fırsat vermedik. Bütün oyuncular iyi niyetle çalıştı. 3-1'lik skor, kazanılan bir maç... Hakkımız olan bir galibiyet aldık. Bütün oyuncuları tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Güneş, futbolcularının performansıyla ilgili bir soru üzerine, "Gomez maçtan önce sanki rahat değildi. Bir gerginlik olabilir. Olcay direğe vurdu. Geçen maçta da aynı şey olmuştu. Çıkarken de bunu söyledi, genelde hep direğe vuruyor. Direğe vurdurma o zaman. Becerin varsa onu kullan" ifadelerini kullandı.

Uzun bir aradan sonra forma giyen Tolgay Arslan'ın istekli olduğunu, ancak şu anda kendi kapasitesinin altında mücadele ettiğini anlatan Güneş, Veli Kavlak'ın da son antrenmanda yer almasına rağmen omzundaki ağrı sebebiyle kendisini rahatsız hissettiğini aktardı.

Geride kalan hafta iki maç kaybettiklerini anımsatan siyah-beyazlı teknik adam, şunları kaydetti:

"Oyuncularım geçen haftadan etkilendiler galiba ama etkilenmemeleri gerekiyor. Eksiklerimizin olduğunu zaten söylüyorum. Oyuncularımın hepsi kaliteli. Bunu aşacak kapasitede olması gerekiyor. Doğaldır ki, saha içinde hep güzel işler yapan bir oyuncunun, eksik olduğu zaman kendini de sorguladığını düşünüyorum. Biraz da onu yaşıyorlar. Oyuncuların genel skordan etkilenmeleri normaldir. Büyük takımlar, büyük oyuncular maç kaybetmeyecek."


- "Futbol adına cinayet"


Şenol Güneş, Passolig ve tribün cezalarıyla ilgili anlayamadığı konuların bulunduğunu belirtti.

Beşiktaş taraftarının maçlarda tribünleri doldurmadığının ifade edilmesi ve şampiyonluk yarışında bunun motivasyonlarını düşürüp düşürmediğinin sorulması üzerine Güneş, şöyle konuştu:

"Beşiktaş'ın taraftarı gururudur, marka değeridir. Şunu da söyleyeyim Türkiye'de sadece taraftarlarla ilgili sorunumuz yok. Passolig ve cezalarla ilgili anlayamadığım konular var. Nasıl bir anlayıştır, 10 kişi küfür ediyor, o tribün kapanıyor. Orada izleyenlerin günahı ne? 'Hayır ama onların yerine başkası gelebilir' diyorlar. Peki o gelenlerin günahı ne? Futbolseverleri kaçırıyoruz. Bu, futbol adına cinayet. Param olsa, bir grup oluştururum, bunlar küfür için gelirler. Ceza alırlar, haftaya bir grup daha getir ötekiler de ceza alsın. Ekonomik gücünüz varsa, taraftarı paralı asker olarak kullanabilirsiniz."

Güneş, güzel futbollarını devam ettirip sonuç aldıkça taraftarların tribüne geleceğine inandığını vurgulayarak, "Taraftarımız gelmeme sebebi arasında uygulanan cezalar var, sahanın farklı olması, maçın hafta içi oynanması gibi bir sürü neden var" diye konuştu.

Bir basın mensubunun "Yakında Vodafone Arena açılacak ama burada da bir devamlılık oldu. Size sorulsa, bu sezonu burada mı tamamlamak istersiniz?" sorusu üzerine Güneş, şunları kaydetti:

"Buraya alışana kadar bir zaman geçti. Uzun zamandır gol de yemiyorduk. Bir alışkanlık var ama taraftarın sorunları var. Yönetim de uzun süredir çalışıyor ve bir an evvel geçmek istiyor. İşin ekonomik, teknik bir sürü boyutu var. Hoca olarak derseniz iyi bir sahada, ambiyansta oynamak daha iyi ama orada zemin nasıl olacak yaşayıp göreceğiz. Alıştığımız için bu değişikliği bir daha yapacağız gibi görünüyor."

Şenol Güneş, karşılaşmanın ardından siyah-beyazlı taraftarların kendisini tribüne çağırması ve yönetim kurulunun da kendisini alkışlamasıyla ilgili bir soruya ise şu cevabı verdi:

"Taraftarıyla, yönetimiyle, oyuncusuyla, teknik heyetiyle bir bütünüz. Taraftarlarımız ve oyuncularımız beni davet etti ve ben de buna icabet ettim. Çıkarken ben de yönetime el salladım. Onlara gönülden sevgilerimi gönderiyorum. Zaman zaman maç kaybettiğimizde gönül kırgınlıkları oluyor ama bunları aşmamız gerekiyor. Bir takımın başarısı ve büyüklüğü, taraftarı, oyuncusu ve yönetiminin bütünleşmesinden geçiyor. Ben de bunun bir parçasıyım. Taraftarımızı gönülden saygıyla selamlıyor ve seviyorum."


- Şenol Güneş'i kızdıran soru


Şenol Güneş, basın toplantısındaki bir soruya tepki gösterdi.

Bir basın mensubunun "Kamuoyunda 'lig bitti, Beşiktaş yarıştan uzak kaldı. Fenerbahçe şampiyon oldu' gibi bir algı var. Siz bu algının farkında mısınız?" sorusu üzerine, "Bu soruya nasıl cevap vereyim. Böyle bir soru olmaz. Ligde 11 tane maçımız var. Biz hiçbir muhakeme yapmıyoruz. Cumartesi günkü Çaykur Rizespor maçı çok önemli. Ne ilerisi, ne de gerisine bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.