Maçın ardından

Maçın ardından
Osmanlıspor Teknik Direktörü Akçay:"Medipol Başakşehir'in oyun formatı oynamamıza zemin hazırladı"- Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı:"Rakibin hareketli oyuncularının önde olması bize zor anlar yaşattı"


İSTANBUL (AA) - Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Medipol Başakşehir'i 3-2 yendikleri maçta istedikleri oyun anlayışını sahaya yansıttıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Akçay, iki takımın da maçla ilgili beklentilerinin olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Medipol Başakşehir'in oyun formatı bizim de formatımızı şekillendirmemizi sağladı. Karşılaşmanın bu kadar iyi olmasının sebeplerinden biri de oyuncularımızın maça sonuna kadar tutunması ve Medipol Başakşehir'in oyun anlayışıydı. Bu format bizi cüretkar yaptı ve oynamamıza zemin hazırladı. Bundan dolayı Medipol Başakşehir'in hocasını kutluyorum. Futbolu güzelleştirme adına bence doğru hamle yaptılar. Buna karşı cevap vermede başarılı olduğumuzu düşünüyorum."

Mustafa Reşit Akçay, maçın hakemlerinin performansıyla ilgili bir soru üzerine, "Düşüncelerim hakemlerimizin cesur olması gerektiği yönünde. Bir yanlışı başka bir yanlışla düzeltemeye çalışmak, bence doğru tavır ve strateji değil. Bu nedenle bu camiayı da korumak, kollamak, gelişmesine de katkı sağlamak gerekiyor. Kazanmış biri olarak bazı şeyleri çok kolay söyleyebilirim. Bunun bize yararı yok" ifadelerini kullandı.


- Avcı: "Rakibin pozisyonunda da penaltı olduğunu düşünüyorum"


Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise rakiplerinin deplasmanda iyi mücadele ettiğinin farkında olduklarını belirterek, "Oyun bizim istediğimiz gibi başladı. Hem golü bulduk hem de oyun bizim adımıza iyi gidiyordu. Rakip, geçiş oyunlarında attığı gollerle öne geçti. Maçın 46. dakikasında penaltıyı kaçırdık ama arkasından golü bulduk. Kazanmak için hamleler düşünürken, özellikle rakibin hareketli oyuncularının önde olması bize zor anlar yaşattı" şeklinde görüş belirtti.

Abdullah Avcı, maçta rakipleri lehine bir penaltı verilmediğini düşündüğünü de dile getirerek, "Biz bazen penaltıya itiraz ediyoruz ama rakibin pozisyonunda da penaltı olduğunu düşünüyorum. Kulübeden öyle gördüm. Attığımız penaltı da penaltı ama kalecinin çok oynadığını gördüm. Bugün 2-2'den sonra maçı çevirebilirdik ama oyun rakibe döndü. Güzel maç oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.