Maçın ardından

Maçın ardından
Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira: "Futbol önemsiz. İnsanlar yakınlarını, ailelerini kaybediyor"

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor'u 1-0 yendikleri maçtan sonra yaptığı açıklamada Ankara'da yaşanan terör saldırısından dolayı futbol konuşmanın imkansız olduğunu söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Pereira, yaşanan olaydan dolayı çok büyük üzüntü duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İstedim ki futbol konuşalım ama mevcut şartlarda bu imkansız. Hepimiz ailelerimizi, hayatımızı düşünüyoruz. Futbol önemsiz. İnsanlar yakınlarını, ailelerini kaybediyor. O ailelerin yanında olduğumu belirterek içten başsağlığı diliyorum. Anlayamıyorum. Çok üzgünüm, yapacak bir açıklama yok. Huzur olsun, barış içinde yaşasın insanlar. Hiçbirimizin ailesi güvenli değil bu şartlar altında. Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum."

Basın toplantısında soru almayan Pereira'nın oldukça üzgün olduğu da yüzüne yansıdı.

Portekizli çalıştırıcı, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada ise, "Aslında böyle olaylar olunca futbolda olanlar çok anlamsız bir hal alıyor. Aileler acı çekiyor, insanlar büyük üzüntü yaşıyor. Yakınlarını kaybeden birçok aile var. Onlara başsağlığı diliyorum. Anlayamıyorum, nasıl mümkün olabiliyor böyle olaylar? Hep savaş isteyerek yaşayan insanlar nasıl olabiliyor bunu gerçekten kavrayamıyorum. Tanrı barış istiyor. Tanrı bu dünyayı, biz barış içinde yaşayalım, çocuklarımızın büyüdüğünü görebilelim diye yarattı ama maalesef hep savaş isteyerek hayatına devam eden insanlar var. Onlar ne düşünüyor, ne istiyor ben anlayamıyorum. Olayı duyar duymaz ailemi düşündüm. Şu anda sadece ailemi ve çocuklarımı düşünüyorum. Kafamda 'değer mi burada, bu şekilde devam etmeye?' sorusu var. Hayatımıza devam ediyoruz ve aniden böyle bir olay oluyor ve insanlar ölüyor. Bu durum çok büyük üzüntü veriyor. Umarım barış gelir, huzur gelir her yere. O zaman biz tekrar futbol konuşabiliriz" ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.