Maçın ardından

Maçın ardından
- Eskişehirspor Teknik Direktörü Aybaba: "İki kez mağlup duruma düşüp maçı geri çevirmek kolay değil. Oyuncularımı kutluyorum"- Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink: "Ne yazık ki kötü bir başlangıç yaptık""Takımdaki oyuncularıma ve onların kalitelerine

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Galatasaray'ı 4-3 mağlup ettikleri maçta önemli bir geri dönüşe imza attıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Samet Aybaba, özellikle ileri uçta iyi işler yaptıklarını vurgulayarak, "Savunmada kötü goller yedik. İki kez mağlup duruma düşüp maçı geri çevirmek kolay değil. Oyuncularımı kutluyorum." dedi.

Oyuncularının istekli ve tempolu bir mücadele ortaya koyduklarını anlatan Aybaba, "Büyük bir takımı yenmek bizi ileriye itecektir. Önümüzdeki 7 maça iyi hazırlanmalıyız. Bu bir galibiyetti ve bitti. Osmanlıspor ve diğer maçlar bizim için önemli. Son üç haftadır Türkiye'nin en çok pozisyona giren takımıyız. Galatasaray maçında 4 gol atmayı beklemiyorduk. Hiçbir teknik direktör beklemez. Onların da sorunları var ve inşallah kısa sürede atlatırlar." diye konuştu.


- Galatasaray cephesi


Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Eskişehirspor karşısında sahadan çok üzücü bir skorla ayrıldıklarını vurguladı.

Hedeflerine ulaşmak için gerekli ilk maçı kaybettiklerini anlatan Riekerink, "Normalde bizim kafamızdaki hedef için bu birinci maçtı. Ne yazık ki kötü bir başlangıç yaptık. İlk 20 dakika iyi oynadık. Golden sonra pozisyonlarımızı kaybettik. Eskişehirspor bu geçişleri iyi kullandı. Ofansif ve defansif geçişlerimizi avantaja çevirdiler." şeklinde konuştu.

Riekerink, bir gazetecinin "Göreve geldikten sonra Galatasaray'ı nasıl buldunuz, Galatasaray neden bu durumda?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Hoca değişimleri çok çabuk etki göstermez. Tam takım olarak baktığımızda toplam 4 antrenman yaptık. Ben buraya yeni geldim. Geçmişle ilgili yorum yapmam doğru olmaz. Şu anki takım hakkında yorum yapayım. Takımdaki oyuncularıma ve onların kalitelerine güveniyorum. İyi işler yapacağımızı, iyi yönde ilerleyip hedefimize ulaşacağımızı görebiliyorum. Takım içinde gayet kaliteli oyuncularımız var. Futbolun bazı temel kuralları üzerine gidip iyi hale getirmeliyiz. İlk 4'e gireceğimizi düşünüyorum. Bu kalitemiz var. Bu maçı kaybetmemiz üzücü bir durum oldu. Olumsuz tarafları da görüyorum. Bu kaliteli oyuncuları en iyi şekilde kullanmaya odaklanmamız gerekiyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.