Maçın ardından

Maçın ardından
- Torku Konyaspor Teknik Direktörü Kocaman:"Aldığımız sonuçla üçüncülük yolunda çok güçlü bir adım attık"- "Gidişat adına da çok fazla uçmamak lazım. Ayakların yere basmasında fayda var"


KONYA (AA) - Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe'yi 2-1 yendikleri maçta üçüncülük yolunda çok güçlü bir adım attıklarını söyledi.

Aykut Kocaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, müsabakanın başında gelen golün kendileri için oyun anlamında yapmaları gereken ritmi bozduğunu ifade etti.

Kendileri için skoru koruma halinin ilk yarıya damga vurduğunu belirten Kocaman, "Karşımızda maçı tüm benliğiyle isteyen bir rakip vardı. Fenerbahçe, tüm oyunu sahamıza doğru yıkmaya başladı. Daha fazla savunmada kaldık. Oyunun kontrolünü tamamen yitirdik. Üstüne üstlük golü yiyince demoralize olduk." dedi.

İkinci yarı biraz daha top tutmayı istediklerini vurgulayan Kocaman, şunları kaydetti:

"İkinci yarı Fenerbahçe üzerimize gelmeye çalıştı ancak ilk yarıya oranla daha fazla topu aramızda dolaştırmaya başladık. Bu da Fenerbahçe'nin hiç karşılaşmak istemediği bir durumdu. Ondan sonra nispeten durum bizim lehimize doğru gitmeye başladı. 60-65. dakikadan sonra ciddi bir fizik gücü farkı ortaya çıktı. Rakip kaleye çok daha rahat gitmeye başladık. Aldığımız sonuçla üçüncülük yolunda çok güçlü bir adım attık. Şunu söylemem gerekiyor, İnsanlar ve gruplar için en büyük hatalar 'oldum' dediği anlarda oluyor. Evet, çok iyi skor ve güçlü bir rakibi yendik ama önümüzde 6 haftalık bir periyot var."

Bir basın mensubunun, "Hafta boyunca sizin Fenerbahçeliliğiniz konuşuldu. Fenerbahçe için kolay bir maç olacak izlenimi verildi. Bunlar sizi nasıl etkiledi? Aldığınız sonuç buna bir cevap mıydı?" sorusu üzerine, "Aslında bu sorularla muhatap olmak istemiyorum. Bu hastalıklı bir durum. Saçmalıklardan bahsetmenin bir anlamı yok. Bunun artık düzeltilmesi gerekiyor. Başka bir şey söylemeye gerek yok." cevabını verdi.

Aykut Kocaman, "Maçtan sonra statta Şampiyonlar Ligi müziği çalındı. Acaba ikincilik hedefi Konyaspor için kalan haftalarda gündeme gelebilir mi?" sorusunu, "Haberim yok. Kim nasıl yaptı bilmiyorum. O nedenle bir şey söyleme şansına sahip değilim. Hayatım boyunca güç tartısını yapmaya çalıştım. Gidişat adına da çok fazla uçmamak lazım. Ayakların yere basmasında fayda var." şeklinde yanıtladı.

"Cüneyt Çakır'ı nasıl buldunuz?" sorusuna ise Kocaman, "Bu soru sorulduğu için cevap veriyorum. Ben hakemlerin davranışlarına bakıyorum. Beden diline bakıyorum. Bizim birinci golde bir şeyler söylenebilir ama öbür tarafa bakıldığı zaman vücut dili 'hakim' bir hakem gibiydi. Son derece ortada götürdü maçı." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.