Maçın ardından

Maçın ardından
- Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Karaman: "Gaziantepspor karşısında 11. dakikada golü attık ve ikinci yarıda skoru korumayı başardık"- Gaziantepspor Teknik Direktörü Yalçın: "Çok daha üstün oynadığımız maçta, karşılaşmanın başında yediğimiz golle sahada


RİZE (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında konuk ettiği Gaziantepspor'u 1-0 yenen Çaykur Rizespor'da teknik direktör Hikmet Karaman, rakipleri karşısında ilk yarıda üstünlüğü yakaladıklarını ikinci yarıda skoru korumayı başardıklarını söyledi.

Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ligin ikinci yarısında sergiledikleri performansla şehri, taraftarları ve takıma gönül verenleri kızdırdıklarını ifade etti.

Ligin ilk yarısında 24 puan topladıklarını ve sekizinci sırada yer alarak farklı bir takım seyrettirdiklerini vurgulayan Karaman, şunları belirtti:

"Ligin ikinci yarısında beklenti yüksekti. Bu beklentiye cevap veremedik ama kupada yarı final izlettirdik. Ligin ilk yarısında alttaki takımlara 14 puan fark attık. Ligin ikinci yarısındaki ilk maçta Kweuke, Galatasaray karşılaşmasında Eren Albayrak, son hafta ise Murat Duruer sezonu kapattı. Geçen hafta ligi bitirmemiz gerekiyordu. Aldığımız 6-0'lık skora taraftarlar çok kızdı. Devre arası transfer yapmadık ve son hafta öncesi 37 puana ulaştık. 6 yıldır UEFA lisansı alan bir takım. Rize'deki üçüncü sezonum. Takım 37 puan alarak bir maç kala ligi tamamladı."

Zor bir maçı kazandıklarını belirten Karaman, "Gaziantespor karşısında 11. dakikada golü attık ve ikinci yarıda skoru korumayı başardık. İsmail ikinci yarı iğne ile oynadı. Biz kendisine 'Sen Irak'tan geliyorsun. Savaşçı adamsın. Çık ve savaş.' dedik. Teşekkür ediyorum. Savaştı." dedi.

Sezonu zor da olsa tamamladıklarının altını çizen Karaman, şöyle devam etti:

"Maç bitti, sevincimizi yaşayalım. Maçtan sonra 'Başkan istifa.', üzüldüm. Gelişimi birlikte yapmalıyız. Geçen hafta alınan sonuç için herkes haklıdır. Bu maç takım üç puanı almış. Alkışlayalım. Bu takım kendini geliştirecek. İnsanlar son dakikada tepki gösteriyor. Bu tepkiye katılmıyorum. Doğru bulmuyorum. Sosyal medyada küfür ediyorlar. Böyle özgürlüğü kabul etmiyorum. Böyle bir özgürlük yok."

Sezon sonunda 8 oyuncunun sözleşmesinin biteceğini kaydeden Karaman, "Bu takım, daha önceden bu ligi bitirirdi. 13 kupa maçı oynadık. Ligde 18 maç oynadık. Bu oyuncular tedirgindi. Sözleşmesinin uzayıp uzamayacağını düşünüyordu. Bugün aslanlar gibi mücadele ettiler. Bizimle çalışmak isteyenlerle devam edeceğiz. Ayrılmak isteyenler gidebilir." şeklinde konuştu.

Ligde yedikleri gollerin yüzde 17'sinin penaltıdan olduğuna dikkati çeken Karaman, "Sadece Kasımpaşa maçında haksız bir penaltı almışız. Ligde canı açık ara yanan takımlar Kasımpaşa, Trabzonspor ve Çaykur Rizespor. Birçok maçta net penaltılarımız verilmedi, dışarıdaki pozisyonlarda penaltı verildi. Bunlar savunma değil, lig bitti. Çok haksızlığa uğradık." diye görüş bildirdi.

Hikmet Karaman, haftalar önce boş mukaveleye imza attığını, başkan Metin Kalkavan'ın her türlü karar verme hakkına sahip olduğunu söyleyerek, "İster göndersin, ister tutsun. Belki yeterli değiliz. Boş kağıda imza attım. Gönderebilir, tutabilir. Kulübü ekonomik anlamda zora sokup bize sarılacak diye bir şey yok. Kulübe faydalı olmak için çalışıyoruz. Zaman zaman hata yapabiliriz. Hatalarımızı da biliyoruz." ifadelerini kullandı.


- Gaziantepspor cephesi


Gaziantepspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Çaykur Rizespor karşısında mağlubiyeti hak etmediklerini, kaybettikleri için üzgün olduklarını kaydetti.

Maçın başında şanssızlık yaşadıklarının altını çizen Yalçın, "90 dakika tamamen bizim kontrolümüzde geçen bir mücadele oldu. Çok daha üstün oynadığımız maçta, karşılaşmanın başında yediğimiz golle sahadan yenik ayrıldık. Futbolun talihsizliği, mağlubiyeti hak etmedik. Gol yediğiniz zaman bu tür müsabakalarda çeviremiyorsunuz. Gerekli hamleleri yaptık ama maalesef kurtaramadık." değerlendirmesinde bulundu.

Çaykur Rizespor'un ikinci yarıda skoru korumaya çalıştığını belirten Yalçın, "Kalemize gelmediler. Futbolda böyle şeyler oluyor. Tamamen bizim kontrolümüzde oldu. Biz hücum yaptık, rakip uzaklaştırdı ama aradığımız golü bulamadık." diye konuştu.

Son haftaya ligde kalma adına avantajlı girdiklerini kaydeden Sergen Yalçın, "Son hafta kazanıp, bu avantajı kullanarak ligde kalacağımıza inanıyorum. Antalyaspor ile oynayacağız. Trabzonspor karşısında amaçsız bir maç oynadı. Skor farklı oldu. Futbolda bunlar var. Rahat oynadığınızda başınıza bu tür sonuçlar gelir. Antalyaspor'un Trabzonspor karşısında aldığı 7-0'lık skor bizi korkutmuyor. Fizik olarak iyi durumdayız. Antalyaspor maçında çok daha istekli olacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.