Maçın ardından

Maçın ardından
- Adanaspor Teknik Direktörü İpekoğlu: "Özellikle yabancı transferlerinde çok isabetli kararlar almak zorundayız ki ligde herhangi bir sıkıntı yaşamayalım"- Vartaş Elazığspor Teknik Direktörü Temizkanoğlu: "İşimiz bitmedi. Bundan sonra hedefimiz aynı deva


ADANA (AA) - PTT 1. Lig'i lider tamamlayarak, daha önce şampiyonluğa ulaşan Adanaspor'un teknik direktörü Engin İpekoğlu, gelecek sezon mücadele edecekleri Spor Toto Süper Lig'de özellikle yabancı transferlerinde çok isabetli kararlar almak zorunda olduklarını söyledi.

İpekoğlu, ligin son haftasında 1-0 yenildikleri Vartaş Elazığspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, PTT 1. Lig'de play-off oynayacak takımlara başarı diledi.

Kendilerinin de gelecek sezonun planlamasını kulüp başkanı Bayram Akgül ile yapmaya başlayacaklarını ifade eden İpekoğlu, "Önemli bir süreç yaşayacağız. Her zaman söylüyorum. Süper Lig'e çıkmak çok zor ama düşmek bir o kadar kolay. Bu anlamda baktığımız zaman da özellikle yabancı transferlerinde çok isabetli kararlar almak zorundayız ki ligde herhangi bir sıkıntı yaşamayalım." diye konuştu.

İpekoğlu, bir gazetecinin, son dakikada Giresunspor'un play-off potası dışında kalırken, Multigroup Alanyaspor'un da ikinci olarak, Süper Lig'e doğrudan yükselme şansını kaybettiğini hatırlatması üzerine, "Enteresan bir maç olmuş. Berabere bittiği için her iki takım da kendisini yaktı. Yapacak bir şey yok futbol bu." yorumunda bulundu.

Süper Lig'e çıkmak için play-off mücadelesi verecek bir diğer Adana ekibi Adana Demirspor'un şansını değerlendiren İpekoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Play-off oynayacak 4 takımın da eşit şansı olduğuna inanıyorum. Tabii ki Adana'dan bir ikinci takımın çıkması bizi mutlu eder ancak play-off bu. Kadro kalitesi açısından baktığımız zaman içlerinde Adana Demirspor ve Multigroup Alanyaspor'u biraz daha öne çıkartabilirim ama dediğim gibi bu tip maçlar derbi gibi, üç neticeli. Önceden kestirilemez."


- Vartaş Elazığspor cephesi


Vartaş Elazığspor Teknik Direktörü Ogün Temizkanoğlu da tecrübe eksiğine rağmen görev veren kulübün eski başkanı Selçuk Öztürk olmak üzere, kendisini asla yalnız bırakmayan şehrin mülki amirlerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Play-off'a kaldıkları için çok mutlu olduklarını ve hedeflerine doğru bir adım attıklarını ifade eden Temizkanoğlu, şunları kaydetti:

"İşimiz bitmedi. Bundan sonra hedefimiz aynı devam edecek. Çalışmalarımız aynı hızla devam edecek. Umut ediyorum ki Elazığ halkı da mutludur bu durumdan. Bazı nüansları atlıyorum. Bütün Elazığ halkına bu armağanımız olsun. Bu çocukların neler yapabileceklerini gördüler. Sadece bu maçta değil, bundan önceki maçlarda sergiledikleri performans da çok önemliydi. Bir teşekkür de tüm futbolcularıma. Bizleri bir yere taşıdılar. Bizleri bir yere getirdiler. Kendileri bir yere geldiler. İnşallah mutlu sona da biz ulaşacağız."

Play-off'ta karşılaşacakları Adana Demirspor'u değerlendiren Ogün Temizkanoğlu, "Adana Demirspor'un kadro kalitesi ortada. Adana Demirspor, kendi sahasında iyi oynayan bir takım. Yılmaz Vural hoca ile o maçın heyecanını yaşayacağım." dedi.

Temizkanoğlu, Trabzonspor'da futbol oynadığı dönem Yılmaz Vural'ın teknik direktörlüğünü yaptığını hatırlattı.

Bordo-beyazlı takımın teknik direktörü, eski takımı Trabzonspor'un zor günler geçirdiğinin hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

"Özellikle yönetimsel anlamda çok büyük sorunlar var. Yani biri bir hocayı istiyor diğeri istemiyor. Ortak bir karara bir türlü varamıyorlar. Neticesinde 1461 Trabzon adına üzüldüm ama futbol bu. Önümüzdeki sezon umut ediyorum ki çıkarlar. Trabzonspor için de geçerli. Bu yapılanmayı bir an önce yapmak zorundalar. Gerçekçi olmaları gerekiyor. Son oynanan müsabakada televizyonu kapatmak zorunda kaldım. Trabzonspor'un o halini görmek istemedim ama yapacak bir şey yok."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.