Maçın ardından

Maçın ardından
Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink:- "Devre arasında bazı küçük şeyleri düzelttik bu da ikinci yarıdaki oyunumuza ve tempomuza yansıdı"

MANİSA (AA) - Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Akhisar Belediyespor'u 2-1 mağlup eden Galatasaray'ın teknik direktörü Jan Olde Riekerink, "Devre arasında bazı küçük şeyleri düzelttik bu da ikinci yarıdaki oyunumuza ve tempomuza yansıdı" dedi.

Riekerink, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, maçtan önce oyuncularına müsabakada kendileri için beraberlik yetmediğini ve mutlaka gol atmaları gerektiğini söylediğini belirtti.

İlk yarının uzatma bölümünde gelen penaltı golünün iyi bir zamanda gerçekleştiğini kaydeden Riekerink, şöyle konuştu:

"İlk yarı daha iyi oynayabilirdik. Devre arasında bazı küçük şeyleri düzelttik bu da ikinci yarıdaki oyunumuza ve tempomuza yansıdı. Bu yaptığımız düzeltmeyle top bizde daha çok kaldı, pozisyona girdik ve bir penaltı daha geldi. İkinci yarının 20 dakikasında iyi oynadığımızı düşünüyorum. 2-0'dan sonra skoru koruma için mücadele ettik Galibiyet çok önemliydi bizim için, o yüzden skoru korumaya gittik."

Riekerink, kazandıkları ilk penaltıyı göremediğini ancak hakemin kararlı olduğunu gözlemlediğini belirterek, "İkinci pozisyonun penaltı olduğunu düşünüyorum. Bazen şanssız olabiliyorsunuz. Fenerbahçe maçında Podolski'nin attığı bir gol vardı ve ofsayt değildi. Sezon sonuna baktığınızda kararlar takımların lehine veya aleyhine olabiliyor, şanslı şanssız olabiliyorsunuz" dedi.

Bir gazetecinin ilk yarıda Akhisar Belediyespor lehine verilmeyen bir penaltı olduğunu hatırlatması üzerine Riekerink, "Hakem çalmadıysa penaltı değildir" diye konuştu.

Riekerink, 1,5 aydır görev yapmasına rağmen 2 senedir buradaymış gibi hissettiğini belirterek, "Eskişehir'de kötü bir başlangıç yapmıştık. Benim gözlemlediğim zamanla bir takım oluştu ve sahada bir takım var. Hala ligden kopmadık ve bir hedefimiz var ve bir kupa finalimiz var. Hedefimiz Avrupa vizesi almak" dedi.

Sneijder hakkında bir soruya da Riekerink şöyle cevap verdi:

"Sneijder çok oynamak isteyen bir oyuncu. Hollanda Milli Yakımından gelen bir sakatlığı var, Rizespor'a karşı kupada 20 dakika sonra çıktı. Son oynadığımız maçta 60 dakika oynattık. Sneijder, kendisini problemin bir parçası olarak görüyor ve çözmek için uğraşıyor. O, farklılık yaratabilecek bir oyuncu. Oynamadığı zamanlarda oynamak isteyen bir oyuncu. Bu da motivasyona yansıyor, içinden gelen bir isteği var."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.