Magnezyum takviyeleri hakkında bilmeniz gerekenler

Magnezyum takviyeleri hakkında bilmeniz gerekenler
 Editör
Magnezyum eksikliği uyku ve kaygıya neden olabiliyor. Magnezyum takviyelerine ilginin artmasıyla birlikte insanlar magnezyum takviyeleri hakkında bilgiler araştırmaya başladı.

Sodyum, potasyum, kalsiyum ve fosforun yanı sıra magnezyum da vücudumuzu destekleyen önemli bir elementtir. Araştırmalara magnezyum vücudumuzu destekleyen, kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan, kas ve sinir fonksiyonlarının sağlıklı olmasını sağlayan, kemikleri sağlıklı tutan ve bacak krampları ile kemik kırıklarını azaltmaya yardımcı olan bir besindir.

Bu nedenle, son zamanlarda sosyal medyada da gündem olan magnezyuma birçok insanı hemen hemen her rahatsızlık için yöneltmeye sevk etti. Ancak genel olarak uzmanlar, kişisel sağlık sorunları için derhal takviyelere geçmenin en iyi yaklaşım olmadığı konusunda uyarıyor.

Magnezyum abartılıyor mu?

Beslenme ve sağlık uzmanları, "Araştırmaların çoğu, magnezyumun sağlığın birçok yönü açısından gerçekten değerli bir mikro besin olduğuna işaret ediyor" diyor.

Magnezyum uyumanıza yardımcı olur mu?

Uzmanlar, uyku ve kaygıyla ilgili olarak magnezyumun sinir sistemiyle bağlantısının altını çiziyor. Magnezyum "Uyku için gerekli hormonlardan biri olan melatonin seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir" açıklamasını yapıyor.

Benzer nedenlerden dolayı magnezyum, anksiyete sorunlarını potansiyel olarak önleyebilir. Çünkü bunlar uyku eksikliği nedeniyle daha da kötüleşebilir. Magnezyum aynı zamanda ruh hali ile bağlantılı olan serotonin regülasyonunda da rol oynar .

Magnezyum eksikliği

Ancak uzmanlar, takviyelerin uyku, kaygı ve ruh hali gibi sorunları hafifletmedeki katkısıyla ilgili daha fazla araştırma yapılması gerektirdiğini de söylüyor.

Uyku büyük ölçüde sinir sistemi tarafından kontrol ediliyor ve uzmanlar magnezyum gibi besinlerin uyku sağlığında rol oynayabileceğine inanıyor. Ancak magnezyum ve uyku arasındaki kesin ilişki hala araştırılıyor.

Magnezyum eksikliği yalnızca daha geniş, temel sorunların bir parçası olabilir. Bütün sorunlar tamamen magnezyumla ilgili değil, birçok mikro besin eksikliği buna neden olabilir. Bu konuda çok daha fazla araştırma yapılması gerekiyor. Magnezyum almak tek başına tüm semptomları hafifletmeyecektir ve bir dizi başka faktörle birlikte dikkate alınması gerekiyor.

Düşük magnezyum nasıl tedavi edilir?

Magnezyum eksiklikleri günümüz dünyasında yaygındır ve çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Gıdalardaki vitamin seviyeleri son yıllarda düştü. Çünkü işlenmiş gıdalar birçok besin maddesinden bizi mahrum bıraktı. Bu da sağlık sorunlarına neden oldu.

Magnezyum takviyeleri

Gıda takviyeleri, eksik seviyeleri tamamlamak için hızlı bir seçenek olabilir. Ancak her durumda mutlaka en iyi yaklaşım değildir. Aşırı kullanıldığında riskler doğurabilir.

Yüksek dozda takviyeler ishale, mide kramplarına ve mide bulantısına da neden olabilir.

Magnezyumlu içeren gıdalar

Magnezyum seviyesini artırmanın ilk adımı doğru beslenmektir. Özellikle işlenmiş gıda tüketimini sınırlamak ve ardından daha sağlıklı seçenekleri artırmak olmalıdır.

Fındık, tohumlar, tam tahıllar, fasulye ve yeşil yapraklı sebzelerde magnezyum dahil birçok besin bulunur ve bunlar insanlar için gerçekten faydalıdır. Bu gıdalar magnezyum, D vitamini ve kalsiyumun emilimi ve vücut için gereklidir.

Magnezyum takviyeleri güvenli mi?

Takviyeler "temkinli bir tavırla" ele alınmalıdır. Her derde deva olacağını düşünerek birdenbire magnezyum takviyeleri almak, tehlikeli sonuçlar ortaya çıkabilir.

Dengeli bir beslenmeye sahipsek, ihtiyacımız olan tüm besinleri bu şekilde alabiliriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.