Mahkemeden MHP'ye olağanüstü kongre kararı

Mahkemeden MHP'ye olağanüstü kongre kararı
MHP'nin avukatı Bulut: - "Bugüne kadar süre gelen yargı uygulamalarına da bütünüyle aykırı olduğunu düşünüyoruz. Temyiz hakkımızı da kullanacağız"- Davayı açan muhaliflerin avukatlarından Ergün: - "Biz gerekçeli kararı alır almaz ki, bugün ya da pazartesi

ANKARA (AA) - MHP'nin avukatı Yücel Bulut, "Bugüne kadar süre gelen yargı uygulamalarına da bütünüyle aykırı olduğunu düşünüyoruz. Temyiz hakkımızı da kullanacağız." dedi.

MHP'li muhaliflerin açtığı davada, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararını verdi.

Bulut, duruşmanın ardından adliyede gazetecilere yaptığı açıklamada, hukuka uygun olmayan bir kararın tesis edildiğini belirtti.

Karara karşı kapsamlı bir açıklamanın MHP Genel Merkezince yapılacağını açıklayan Bulut, "Karar kesin değildir. Yargıtay yolu açıktır, kesinleşmeden icra edilmesi mümkün değildir. Bugüne kadar süre gelen yargı uygulamalarına da bütünüyle aykırı olduğunu düşünüyoruz. Temyiz hakkımızı da kullanacağız." görüşünü dile getirdi.

- "Doğrudan kongre sürecini başlatıyoruz"

Davayı açan muhaliflerin avukatlarından Kürşat Ergün de, birkaç aydır süren olağanüstü kongre taleplerine ilişkin hukuki durumun sonuçlandığını söyledi.

Dava dilekçelerinde beyan ettikleri hususların, tamamının mahkeme tarafından kabul edildiğini belirten Ergün, MHP'nin olağanüstü genel kurulunun toplanması için dilekçelerinde beyan ettikleri üç çağrı heyeti üyesinin görevlendirildiğini anlattı.

Ergün, bu noktadan sonra gerekçeli kararı alır almaz, MHP olağanüstü kongresinin toplanması için gerekli süreci başlatacaklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Olağanüstü kongreyi yapabilmek adına tüm iş ve işlemleri yürütme yetkisi çağrı heyetine verilmiştir. Ancak şöyle bir yanlış durum anlaşılmasın, buradaki görevlendirme sadece olağanüstü kongre sürecinin yürütülmesine ilişkindir. Bunun dışında MHP Genel Merkezi yönetimi görevdedir ancak olağanüstü kongreye ilişkin herhangi bir işlem tesis etme yetkisi tamamen ortadan kalkmıştır. Çağrı heyeti olarak bildirdiğimiz isimler, bu süreci yönlendirecektir."

Genel merkezin Yargıtay yoluna gidebileceğine de işaret eden Ergün, "Ancak genel merkezin Yargıtay aşamasına gidecek olması, bizim işlem niteliğimizi ortadan kaldırmaz. Biz gerekçeli kararı alır almaz ki, bugün ya da pazartesi günü alacağız, doğrudan kongre sürecini başlatıyoruz. Bu süreç başladıktan itibaren 1 ya da 1,5 ay sonuçlanması beklenen süreçtir." değerlendirmesinde bulundu.

- Çağrı heyetindeki isimler

Ergün, çağrı heyetindeki isimlere de değinerek, "Listeyi, dava açtığımız gün mahkemeye beyan etmiştik. Burada yer alan isimler de görevlendirilmiştir. Bunlar arasında Mehmet Bilgiç, Ali Sağır, Ayhan Erel ismi görevlendirilmiştir." dedi.

Bu isimlerin partinin üst kurul delegeleri olduğunu vurgulayan Ergün, dışarıdan üçüncü kişilere yönelik bir görevlendirmenin söz konusu olmadığının altını çizdi.

Davayı açan MHP'li muhaliflerin avukatlarından Dilşat Erdil de, mahkemenin, 548 delegenin taleplerini haklı görerek, MHP kongre delegelerinin tüzük tadili amacıyla olağanüstü kurultaya çağrılmasına ve çağrı işleminin de üç kişilik belirlenmiş üst kurul delegeleri vasıtasıyla yapılmasına karar verdiğini söyledi.

Erdil, "Gerekçeli karar yazıldıktan sonra çağrı heyetimiz, gerekli müracaatları yaparak, hazırun listesini oluşturup, akabinde askı listesini başlatıp, bir gün belirleyecek. Tabii ki bu, gazetede neşredilerek, kamuoyuyla paylaşılacaktır. Karar, öncelikle Türk milletine, MHP'ye gönül verenlere, tüm milliyetçilere hayırlı ve uğurlu olsun." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.