Mahmut Esad Ortaokulundan Örnek Kampanya

Mahmut Esad Ortaokulundan Örnek Kampanya
Seydişehir Mahmut Esat Ortaokulu “Mahmut Esat Okuyor, Engelleri Yıkıyor, Başarıya Koşuyor” sloganıyla ülkemizin en önemli sorunlarından olan “Kitap okumama” sorununa çare olabilecek bir kampanya başlattı. ..

Süleyman Sayan'ın Haberi

Seydişehir Mahmut Esat Ortaokulu “Mahmut Esat Okuyor, Engelleri Yıkıyor, Başarıya Koşuyor” sloganıyla ülkemizin en önemli sorunlarından olan “Kitap okumama” sorununa çare olabilecek bir kampanya başlattı. Bu amaçla Seydişehir Belediye Düğün Salonunda “ Kitap Okuma Alışkanlığı “ konulu seminer düzenledi. Geniş bir katılımın olduğu seminere öğrenciler, öğretmenler ve veliler büyük ilgi gösterdi. Semineri veren Türkçe öğretmeni Ali Akış ve Mahmut Esat Ortaokulu Türkçe öğretmenleri “Kitabın kişiye kazandırdıklarını,  nasıl okuma alışkanlığı kazanılacağını ve kazandırılacağını anlattılar. Ayrıca OECD ülkeleri PİSA sınavlarında okuma becerileri dalında Türkiye’nin durumundan, Konya’da okuma seviyesinden istatistiki bilgilerle bahsettiler.

        Türkçe Öğretmeni Ali Akış, her konuda olduğu gibi okuma konusunda da  velilerin  çocuklarına nasihat etmek yerine,  kendileri okuyarak onlara  örnek olmaları gerektiğini söyleyerek  bu şekilde hem kendileri okuyup hem de çocuklarına  model olabileceklerini söyledi.

        Ayrıca Mahmut Esat Ortaokulunda başlatılan okuma kampanyasında o ana kadar çok kitap okuyarak arkadaşlarına örnek teşkil eden öğrencilere “Başarı Belgesi” verildi.

        Programın sonunda Okul Müdürü Necati Koçak : “Sosyal, kişisel ve akademik yönden tam bir başarı olması için kitap okumanın önemi yadsınamaz. Bunun için de öğretmen, veli , öğrenci üçlüsünün bu konuya inanması gerekir. Bu soğuk havada programımıza katılımlarıyla öğretmen, öğrenci ve velilerimiz bu inançlarını gösterdiler.            Buradan şuna inanıyorum ki Mahmut Esat Ortaokulu okumaya azmediyor  ve bu alışkanlığı yerleştirecek. Okumaya inanmış  ve bu yolda gayret eden öğrenci, öğretmen ve velilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”  dedi ve program sona erdi.(Süleyman Sayan- Pusula)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.