Malatya Kayısısı 7 Zirvede Tanıtılacak

Malatya Kayısısı 7 Zirvede Tanıtılacak
Malatya Ekstrem Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından Türkiye'deki 7 bölgede gerçekleştirecek zirve tırmanışlarında kayısı ikram edilecek- Malatya Valisi Kaban: - "Kayısı Ye Zirvede Kal sloganıyla gerçekleştirilecek dağ tırmanışlarında, kayısının in

MALATYA (AA) - Malatya Ekstrem Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından Türkiye'deki 7 bölgede gerçekleştirecek zirve tırmanışlarında kayısı dağıtılacak.

"Dünya kayısı başkenti" olarak anılan ve geçen yıl 94 bin 874 ton kuru kayısı ihraç edilen Malatya'dan yola çıkacak kulüp üyeleri, aralarında Erciyes ve Uludağ'ın da bulunduğu 7 bölgedeki 7 dağın zirvesine tırmanacak.

"Kayısı Ye Zirvede Kal" sloganıyla yapılacak tırmanışlarda, Malatya Valiliği tarafından hazırlanan kuru kayısılar, bölgedeki vatandaşlara ve sporculara ikram edilecek.

Malatya Valisi Ali Kaban, Valilik Toplantı Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 7 bölgesinin 7 en yüksek dağına 4 lisanslı sporcunun tırmanış gerçekleştireceğini belirtti.

Bu tırmanışın, hem kentteki dağcılık sporunu geliştirmek hem de önemli ihraç ürünü kayısıyı gündeme getirerek tanıtımına ve tüketimine katkı sağlamak amacıyla Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından desteklendiğini ifade eden Kaban, şöyle devam etti:

"Kayısı Ye Zirvede Kal sloganıyla gerçekleştirilecek dağ tırmanışlarında, kayısının insan sağlığına faydaları, 4 ay sürecek tırmanış süresince ön plana çıkarılarak, kayısımızın tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır. 7 bölgede 7 zirveye tırmanışların her biri, aynı zamanda özel günler anısına da gerçekleştirilecektir. 15 Temmuz kahramanı Şehit Ömer Halisdemir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı başta olmak üzere önemli günler ve şehitlerimiz tırmanışın ana teması olacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.